Snimak je izazvao brojne reakcije, od smeha do kritike na račun stražara.

Najnoviji viralni video prikazuje pripadnike britanske straže kako gaze dete koji je im je stalo na put ispred Londonskog tornja, a snimak je do sada pregledan više od 5,7 miliona puta.

TikTok video prikazuje dvojicu stražara kako marširaju u glavnom gradu Engleske kada dečak staje na put jednom od njih, koji viče "Napravi prolaz!" pre nego što "pregazi" dete.

Neidentifikovani dečak je viđen kako se vraća na isto mesto čim je stražar prošao pored njega. Vojnici su deo Kraljičine garde, puka britanske vojske zadužene za zaštitu monarhije, uključujući i Bakingemsku palatu, a poznati su po svojoj ozbiljnosti.

IZVOR: YT News Time

Portparol vojske rekao je britanskoj radio stanici "LBC" u sredu da je "svestan incidenta u Londonskom tornju ranije danas tokom rutinske patrole".

- Vojnik je pokušao da preskoči dete i nastavio je po svojoj dužnosti", rekao je portparol. "Posle incidenta, vojnik je pogledao dete i uverio se da je sve u redu.

Ali, TikTok komentatori su imali pomešana osećanja o incidentu.

- Svim ljudima koji kažu da samo rade svoj posao", napisao je jedan. "Ako vaš posao uključuje gaženje dece, u tome je problem.

Drugi je rekao: "Ne bi ubilo čuvara da je hodao oko deteta. Ako su u pitanju odrasli to mogu da razumem, ali ako je dete, možete napraviti izuzetak."

Autor: Mondo

#Britanija

#Vojnik

#kraljevska garda