Sada su prisutni u 250 gradova u 100 zemalja

Cloudflare je objavio da je proširio svoju mrežu centara podataka za četvrtinu, tako da su njegovi data centri sada prisutni u 250 gradova u 100 zemalja. Tokom poslednje 2godine udvostručio je svoj ukupni mrežni kapacitet na 100 Tbps, ​​što mu je omogućilo da izdrži čak i najveće DDoS napade i svojim korisnicima pruži brže i pouzdanije usluge bilo gde u svetu.

- Nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko ogroman i neposredan uticaj na pojedince i preduzeća danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija - rekao je Mihal Hebeda, inženjer prodaje u ZEBRA SYSTEMS.

- Proširenjem svoje mreže, Cloudflare dodatno poboljšava sigurnost,brzinu i pouzdanost isporuke Internet sadržaja, uključujući zaštitu od masivnih DDoS napada - dodao je Mihal.

Tri nove lokacije u Evropi uključuju data centre u Korku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji. Cloudflare sada ima data centre u 47 gradova u 30 evropskih zemalja. U Severnoj Americi Cloudflare ima data centre na 49 lokacija, a u Aziji u 84 grada.

Što su Cloudflare centri sa podacima bliži korisnicima, potrebni sadržaj brže dopire do njihovih web lokacija, aplikacija i korporativnih mreža. U današnjem svetu, informacije često moraju da putuju na velike udaljenosti ili da putuju kroz mnoge mreže na svom putu pre nego što se isporuče u korisničke data centre. Zato Cloudflare skoro 10 godina gradi infrastrukturu brzih i sigurnih "internet autoputeva", približavajući sadržaj korisnicima širom sveta.

U Srbiji i regiji, ZEBRA SYSTEMS je odgovoran za isporuku Cloudflare usluga fokusiranih na bezbednost aplikacija i mrežne infrastrukture (uključujući, na primer, Cloudflare DDoS i VAF), povećanje performansi i pouzdanosti internet aplikacija (Cloudflare CDN i DNS), sigurni pristup internetu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access, Zero Trust) ili platforme za programere (Cloudflare Workers).

Cloudflare ima za cilj izgradnju boljeg interneta. Njegova platforma štiti i ubrzava bilo koju internet aplikaciju na mreži bez potrebe za dodatnim hardverom, instalacijom softvera ili promenom koda. Uz Cloudflare podršku, sav web saobraćaj se usmerava kroz inteligentnu globalnu mrežu, koja se konstantno poboljšava svakim zahtevom. Rezultat je značajno povećanje performansi i smanjenje nivoa neželjene pošte i drugih napada. Cloudflare je globalna kompanija sa sedištem u San Francisku.

Preduzeće ZEBRA SYSTEMS je vodeći distributer sa dodatnom vrednošću u segmentu IT zaštite i zaštite podataka u Češkoj i Slovačkoj sa više od 25 godina na tržištu. Osim prodaje proizvoda, svojim klijentima pruža vrhunsku podršku i usluge obuke. Kompanija je distributer proizvoda Acronis, GFI Softvare, Kerio,
Exinda, Cloudflare i N-able (SolarWinds MSP).

Autor: redportal.rs

#Društvene mreže

#cloudflare

#internet infrastruktura