Zna znanje 🕷

Seks je glavna sila koja gura evoluciju, a reprodukcija je glavna motivacija kod svih životinja i ona ih goni na sve moguće poteze da bi sebi osigurali premoć u širenju svog DNK.

Iako predigra možda nije nešto što bi vam palo na pamet kada pričate o seksu između insekata (a sigurni smo da o tome pričate često), može vas iznenaditi da otkrijete da su pustinjske bube itekako sposobne da pripreme svog partnera na vrući koitus. 😁

Da dobro ste čuli, mala pustinjska buba je ekspert za predigru i vrlo je verovatno da upravo sada dok ovde čitate postoji neka mala bubica (ili bubičica? 🤔) koja ima svih 6 nogu u vis i nalazi se na 7. nebu dok joj mužjak pruža nezaboravni oralni seks. 😃

Naime pustinjska buba platyope mongolica, sudeći prema studiji objavljenoj u Ecology and Evolution, je apsolutni virtuoz i Da Vinči orala jer se u studiji navodi više vrlo vrućih primera koji jasno demonstriraju svu "stručnost" mužjaka pustinjske bube dok ustima stimuliše genitalije svoje ženke.

Nakon ove studije i prvih naznaka vrlo zanimljivog seksualnog ponašanja kod ovog insekta, kao i svi normalni ljudi, naučnici su odmah izašli u polje da vide ovo ponašanje uživo i u prirodi. Daleko od pukog voajerizma (što nije isključeno) naučnici su želeli da uživo pomatraju oralnog Da Vinčija i njegovu Mona Lizu na delu da bi utvrdili značaj oralnog seksa u kontekstu evolucije i bihejvioralizma.

Vreme parenja za pustinjske bube pada u početak maja, kada bube izlace iz podzemlja na svetlost u potrazi za parom. Vrlo ih je lako uočiti, jer mužjaci odmah započinju da gone ženke. U početku ona će kao da se ne da, ali ako je raspoložena posle svako malo bežanja, zastajaće po malo da mu dozvoli "da je uhvati". 🥰💗

Kada je "uhvati" oralni Da Vinči će odmah i bez čekanja svojim ustima krenuti da obrađuje svoju tek ulovljenu Mona Lizu. Više različitih posmatranja i eksperimenata je otkrilo da se pun ciklus parenja sastoji od 4 koraka:

1. Gonjenje ženke;

2. Oralni seks;

3. "Uzjahivanje";

4. Kopulacija.

Najzanimljivije od svega, ako je ženka NEZADOVOLJNA VEŠTINOM ORALNOG ZADOVOLJENJA MUŽJAKA - OKRENUĆE SE I OTIĆI. 😂

Rezultati pokazuju da čak i kod životinja malih kao bube, malo predigre može da ima VEЕЕLIKI uticaj na "uspeh" same penetracije i kopulacije 🤭🤭🤭💗.

Autor: redportal.rs

#DNL

#Da Vinči

#Nauka

#Oralni seks

#Penetracija

#bihejvioralizam

#bube

#evolucija

#kopulacija

#mona lisa

#prirodnjaci

#pustinjske

#razmnožavanje

#sseks