Oni su montirali i binu za demonstrante u centru Tirane

Albanski ekstremisti, uz obilatu pomoć političara sa Kosova, spremili su proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Oni su montirali i binu za demonstrante u centru Tirane - saznaju "Novosti".

Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti u dve grupe i da će pokušati da preseku kolonu koja ide od aerodroma.

Jedna grupa će protestovati ispred zgrade Vlade u ovom gradu, a druga planira da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema našim Novosti, organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Autor: novosti.rs / pink.rs

#Albanija

#Ekstremisti

#vucic