Glumila je u brojnim sapunicama, ali se poslednjih godina posvetila pevačkoj karijeri i snimila pet albuma

Meksička glumica i pevačica Tanja Mendoza ubijena je ispred sportskog kompleksa dok je čekala da njen 11-godišnji sin završi trening u fudbalskoj akademiji u državi Morelos.

Glumica je čekala sa drugim roditeljima kada su se dva naoružana muškarca vozila na motoru. Jedan od njih je nekoliko puta pucao u nju, a zatim je pobegao sa svojim saučesnikom.

Ubistvo nije izolovan slučaj, prema zvaničnim podacima, prošle godine je u Meksiku ubijeno više od 3.600 žena. Organizacija za ljudska prava Amnesti internešenal saopštila je da je oko trećine žrtava, od kojih je 940 ubijeno namerno, ubijeno isključivo zbog svog pola, nazvavši to "šokantnom epidemijom".

Foto: Instagram.com

Mendoza (42) postao je poznat 2005. nakon uloge u filmu La Mera Reina del Sur. Glumila je i u brojnim sapunicama, ali se poslednjih godina posvetila pevačkoj karijeri i snimila pet albuma.

Godine 2010. iz autopraonice su je oteli zejdno sam mužom i sinom, koji je tada imao šest meseci. Od tada je prijavila nekoliko pretnji smrću Kancelariji glavnog tužioca Morelosa. Još nije jasno ko stoji iza Mendozinog ubistva, niti šta je motiv ubistva. Policija je nakon pucnjave krenula u potragu za osumnjičenima, ali do sada niko nije uhapšen.

Tužilaštvo je saopštilo da će slučaj biti istražen kao femicid, iako nisu saopšteni detalji. Da podsetimo, Meksiko pati od visokog nivoa kriminala, a veliki deo je povezan sa narko kartelima. Femicid je sve veća zabrinutost, ali uprkos sve većem broju pokreta za podizanje svesti o ovom pitanju, vlasti ne uspevaju da zaustave porast ubistava. Prema Amnestiju, slučajevi ubistava žena se retko istražuju i većina počinilaca ostaje nekažnjena.

Autor: redportal.rs

#Meksiko

#Tanja Mendoza

#UBISTVO

#glumica