Bila je omiljena među Srbima, preminula 1941. i od tada niko u ime Srbije nije posetio njen grob

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković položio je danas cveće na grob kraljice Natalije Obrenović, kao prvi državni zvaničnik Srbije koji je posetio njen grob.U malenom Lardiju, 40-ak kilometara od Pariza, na starom mesnom groblju počiva kraljica Natalija Obrenović (1859-1941), 1. kraljica moderne Srbije, majka kralja Aleksandra Obrenovića.

- Hrabra žena, koja je u presudnim trenucima srpsko-turskih ratova bodrila kralja Milana. Najveća dobrotvorka Univerziteta u Beogradu, kome je poklonila dva rudnika zlata. Jedna od najlepših kraljica svoga doba - napisao je, uz fotografiju, na svom instagram profilu Selaković, koji boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj.

On je podsetio da je ove godine navršeno 80 godina od njene smrti.

- Rekli su mi da sam prvi državni zvaničnik Srbije koji je posetio njen grob. Dogovorili smo se da obnovimo njen spomenik, koji je osmislila i podigla njena sestra - istakao je ministar spoljnih poslova.

Selaković je u Parizu razgovarao sa sa ministrom za Evropu i spoljne poslove Francuske Žan-Ivom Le Drijanom, kao i sa predstavnicima oba doma francuskog parlamenta.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#grob kraljice natalije

#kraljica natalija

#selakovic kraljice natalije

#selakovic posetio grob