Ona je pokušala da spasi svog sina, dok su ostali ukućani pozvali Hitnu pomoć

Dvogodišnji dečak Dilan Džon Džejms Grejg zadavio se parčetom banane koju mu je majka dala da pojede pre spavanja. On je preminuo u svom domu u Sent asafu u Velsu, nakon što je majka odlučila da mu prvi put umesto flašice sa mlekom, pre spavanja da komad banane.

Kada se majka vratila u sobu pronašla je svog sina kako leži na leđima. Ona je pokušala da spasi svog sina, dok su ostali ukućani pozvali Hitnu pomoć. Njen zet bio je tada na dužnosti i požurio je da se odazove na poziv, ne shvatajući da je u pitanju njegov rođak.

- Brzo sam shvatila da sa njim nešto nije u redu. Mahao je rukama, videla sam kako se guši - rekla je dečakova majka, prenosi Mirror.

Ona je dodala da je sve pokušala kako bi ga spasila.

- Ne mogu da vam opišem zvuke koje je proizvodio dok se gušio. Hitna pomoć mi je dala instrukcije kako da mu pomognem, u grlu sam videla komad banane, pokušala sam da izvučem, ali nisam uspela - rekla je majka.

Njen zet bio je potpuno šokiran kada je ušao u kuću i zatekao svoju snaju kako pokušava da izvuče zalogaj banane. On je dečakovu mamu izveo napolje dok su lekari pokušali da reanimiraju malog Dilana.

- Nikada neću moći da zaboravim tu noć - rekao je on.

Lekari nažalost nisu uspeli da ožive dečaka i on je proglašen mrtvim. Mrtvozornik je kasnije zaključio da je smrt dečaka nastupila zbog srčanog zastoja usled gušenja.

Autor: redportal.rs

#banana

#dete

#gušenje

#majka