Kako svi, tako mora i on

Premijer Australije Skot Morison poručio je Novaku Đokoviću da će morati da poštuje sva pravila za ulazak u zemlju kao i svi drugi

Mesecima traje drama na relaciji Novaka Đokovića i Australijan opena, a čini se da kraja neće biti sve do početka prvog grend slema u sezoni! Srpski teniser na udaru je tamošnjih vlasti zbog "skrivanja" statusa o vakcinaciji i svakodnevno trpi pritiske sa svih strana. 

U Australiji se danima unazad spekuliše da li će najbolji teniser sveta braniti trofej na prvom grend slemu sezone. Pojavile su se informacije o takozvanom "medicinskom izuzetku", ali je premijer Skot Morison prekinuo sve priče o tome i rekao da od toga nema ništa. 

- Odluke o medicinskom izuzeću su donete od strane medicinskih zvaničnika, ne od strane političara. Đoković će morati da sledi ista pravila kao bilo ko drugi. Ne postoje posebna pravila za tenisere ili bilo koga. To su pravila koja važe za sve i koje je postavila Vlada Viktorije i Australijan open, to su njihova pravila - rekao je Morison. 

Dakle, jasno je da će Novak Đoković morati da preda dokaz o vakcinaciji, ukoliko je primio, a ukoliko nije da najkasnije sedam dana pre početka turnira primi makar jednu dozu proizvođača Džonson i Džonson, ili obe od nekog drugog proizvođača. 

Prvi čovek australijskog tenisa rekao je da Đokovićeva prijava za grend slem ne znači ništa, odnosno, da ne podrazumeva da će srpski igrač biti u glavnom žrebu takmičenja. 

Autor: informer.rs

#australije

#izvređao

#novaka

#premijer

#đokovića

#žestoko