Celo telo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osećao 😯

U knjizi Ja sam Zlatan Ibrahimović, autora Dejvida Lagerkranca, najbolji švedski fudbaler svih vremena pričao je o svojoj blistavoj karijeri, ali i teškom detinjstvu, porodici, pa i trenucima kada mu ni sve pare ovog sveta nisu mogle pomoći.

- Sve je bilo novo s Maksijem, i primetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tešili da nije ništa strašno, ali nisam verovao. Pokušavao sam utešiti sebe - svedočio je Zlatan Ibrahimović o tome kako su se supruga Helena i on, odmah po rođenju sina, suočili sa saznanjem da je beba bolesna. 

- Celo telo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osećao, ni približno. Dok nisam dobio dete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije. I sve se moglo rešiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovde sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da ga život želi napustiti.

Kada mu je supruga javila da dete hitno mora na operaciju želuca, Zlatan se spremao za važnu utakmicu.

- Ne sećam se puta do bolnice. Sećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gde, gde je, na kraju su me odveli do velike sale gde je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cevi kroz telo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi.

- Volim vas oboje. Vi ste mi sve, ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba, rekao sam Helen i pobegao odatle…

Operacija je, srećom, bila uspešna.

- Maksi i sada ima ožiljak. Oseća se zdravo kao i sva deca njegovog uzrasta, a ja se često sećam tog događaja. To mi daje bolji pogled na život, iskreno - zaključio je Zlatan Ibrahimović, koji je je nedugo zatim dobio još jednog sina, Vinsenta.

Autor: redportal.rs

#fudbaler

#operacija

#sin

#zlatan ibrahimović