Nije usamljen slučaj

NEVESINJE: Zbog vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi u Nevesinju 6 učenika je dobilo disciplinsku meru premeštanja iz centralne škole u područno odeljenje, dok su 3 đaka dobila ukor direktora, odeljenjskog veća i odeljenjskog starešine.

Informacije o sankcijama je je potvrdilo Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske, nakon što je obavešteno o rezultatima sprovedenih disciplinskih postupaka, koje je zatražilo za 9 učenika 7. razreda Osnovne škole Risto Proroković Nevesinje zbog vršnjačkog nasilja, piše Klix.ba.

Navedenim učenicima je u skladu sa izrečenim vaspitno-disciplinskim merama smanjena ocena iz vladanja.

Školi je preporučeno da pedagoško-psihološka služba izradi individualni plan podrške za sve učenike, učesnike nasilja, kao i predavanja i radionice o vršnjačkom nasilju u razrednoj nastavi.

Takođe je preporučeno da razredne starešine informišu sve učenike o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja, kao i da održe roditeljske sastanke i sednicu Saveta roditelja na kojoj će biti predstavljene sve aktivnosti na otklanjanju narušavanja ugleda škole.

Podsetimo, snimak nasilja obavljen je na društvenim mrežama, a na njemu se vidi iživljavanje nad detetom koje leži na podu, a cela situacija, što je najgore, odvija se u učionici.

Da situacija bude još gora, ovo nije usamljen slučaj jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju 2 slučaja vršnjačkog nasilja u 2 odeljenja. Prema informacijama roditelja, koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama, radi se o učenicima 7. razreda osnovne škole.

Autor: telegraf.rs / klix.ba

#Nevesinje

#Vršnjačko nasilje

#nasilje

#osnovna škola