NOVAK IGRA ZA SRBIJU ATP OTKRIO SVE 😃

Kako prenosi portal Mondo, VIŠE NEMA MESTA ŠPEKULACIJAMA NAJBOLJI TENISER SVETA IDE U AUSTRALIJU NA POČETKU NOVE SEZONE.

Nema dileme, Đoković ide u Australiju. Ako je i tokom prethodnih meseci bilo nekih špekulacija da li će se najbolji teniser sveta pojaviti početkom 2022. godine zbog najave o obaveznoj vakcinaciji - sada je sve jasno.

NOVAK ĐOKOVIĆ PREDVODIĆE SRBIJU NA ATP KUPU POČETKOM NAREDNE GODINE, potvrdio je organizator takmičenja!

Prvi igraš sveta i osvajač 20 grend slemova zvanično se našao na spisku igrača na ATP kupu, koji će se od 1. do 9. januara igrati u Sidneju. Stoga, to navodi na jednostavan zaključak:

- Ako je Đoković spreman da ode u Australiju zbog tog takmičenja, to znači da ćemo ga gledati i na Australijan openu u pohodu na 10. trofej u Melburnu!

Na zvaničnom sajtu ATP-a, u utorak ujutro je objavljen zvaničan spisak reprezentacija koje će biti deo ATP kupa, kao i spisak igrača koji će nastupati za tih 16 timova. Ispod imena "Srbija", prvo mesto zauzima Đoković.

Štaviše, toliko je sigurno da će Novak igrati na ATP kupu govori i sledeća činjenica - da Đoković nije u timu Srbije, ni Srbija ne bi bila učesnik! Razlog za to je što je drugi igrač Srbije Dušan Lajović trenutno 33. na ATP listi, pa bismo tako po rangu najboljeg igrača u timu pali iza Bugarske i Hrvatske, selekcija koje ni ne učestvuju na ATP kupu.

ATP je objavio i izgled grupa za njihovo novo takmičenje, a Srbija će biti u grupi A uz Norvešku, Čile i Španiju. To bi u nekim ranijim godinama moglo da dovede do susreta s Rafaelom Nadalom, ali legendarnog Majorčanina očekivano nema na ATP kupu, te će im najbolji igrać biti Roberto Bautista Agut.

U timu Srbije prijavljena je jedna promena, pa će uz Đokovića, Lajovića, Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića igrati i Matej Sabanov, jedan od dvojice braće blizanaca koji su donedavno nastupali pod hrvatskom zastavom.

Autor: mondo.rs

#Igraće

#Novak Đoković

#atp

#atp kup

#australian open

#australija

#novak

#vakcinacija

#đoković