Ruski predsednik je podržao i ideju o izgradnji produžetka gasovoda Balkanski tok do Republike Srpske

Pres-sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov potvrdio je da se Vladimir Putin u Kremlju sastao sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

- Nismo izveštavali, zaista, predsednik Republike Srpske je bio sa predsednikom Putinom, oni su se sastali, to je bio sastanak licem u lice u Kremlju. Bio je veoma koristan i temeljan - rekao je Peskov.

U odgovoru na pitanje zašto Kremlj nije najavio sastanak dan ranije, 2. decembra, sekretar za štampu je objasnio da je "juče bilo glavno – ovaj sastanak sa o situaciji u industrija uglja Kuzbasa." "Videli ste da nismo imali vremena da predamo materijale. [Sastanak] je, naravno, bio prioritet", nastavio je Peskov.

- Ali ovo ni na koji način ne umanjuje značaj sastanka koji je bio sa Miloradom Dodikom - naglasio je Peskov.

Dodik je dan ranije saopštio da se sa Putinom dogovorio da zadrži postojeću cijenu gasa za Republiku Srpsku. Prema njegovim rečima, ruski predsednik je podržao i ideju o izgradnji produžetka gasovoda Balkanski tok do Republike Srpske, o čemu će biti reči u petak na sastancima sa predstavnicima Gasproma. Osim toga, Dodik je rekao da je sa Putinom razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Autor: redportal.rs

#Milorad Dodik

#Moskva

#Vladimir Putin

#sastanak