Neizmerno volela velikog srpskog naučnika

Spisateljica i novinarka Ana Atanasković napisala je romansiranu biografiju Ketrin Mekmehon Džonson, dame koja je neizmerno volela velikog naučnika Nikolu Teslu, najboljeg prijatelja svog supruga 😅📘. Tako je kroz uzbudljiv dnevnik glavne junakinje čitaocima podarila izuzetan opis Nikole Tesle i brojnih poznatih pisaca i značajnih ljudi tog vremena, kao i sjajan uvid u razvoj Njujorka i Amerike, procvat časopisa, gradnje, načina razmišljanja i života.

Povodom izlaska knjige autorka je rekla:

Čitaoci će u knjizi pronaći mnoštvo novih podataka, jednu istinitu priču o kojoj se do sada malo znalo – ljubav jedne žene, Ketrin Džonson, Amerikanke, prema Nikoli Tesli, čarobnjaku. Takođe, mogu saznati i kako je Tesla provodio vreme sa njenom porodicom, dolazio na njihove zabave, družio se s elitom i bio predmet uzdaha mnogih drugih žena, što je stvaralo emotivne komplikacije i u duši Ketrin Džonson. Nadasve, mogu očekivati emotivni zemljotres, koji iz njene duše kreće i ostaje u etru, njenu nesebičnu privrženost i sve patnje kroz koje je prošla, prateći ga, kao ženski deo njegove duše. Knjiga je puna tačnih istorijskih podataka i vrtloga emocija. Nije zanemaren ni Njujork tog doba, koji je važna figura u romanu.

Ketrin Džonson i Nikola Tesla upoznali su se u osvit njegove velike naučne slave 🧐. Kao najbolji prijatelj njenog supruga Roberta, Tesla je bio rado viđen gost u domu Džonsonovih. U Ketrininim dnevničkim zapisima navedeni su brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, oslikano je bujanje jedinstvene, iskrene naklonosti i učvršćivanje bliskog prijateljstva. Takođe, iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba.

Roman Moja ljubav Nikola Tesla možete pronaći od petka, 3. decembra, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Ana Atanasković

#Ketrin Mekmehon Džonson

#Moja ljubav Nikola Tesla

#Nikola Tesla

#knjiga

#romansirana biografija