Srpski klub beleži sjajne rezultate na oba fronta

Košarkaški klub Partizan napravio je potpuno novi tim i stručni kadar, prvo povratkom najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića nakon 28 godina, a zatim i dovođenjem sjajnih košarkaša. 🏀

Crno-beli se takmiče u regionalnoj ABA ligi i Evrokupu u kojima su imali sjajan start i i dalje se odlično drže.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Puleni čuvenog Žoca u oba takmičenja upisali su samo 2 poraza od ukupno 13 odigranih utakmica, pa im je tako u ABA ligi skor 8 pobeda i 1 poraz, a u Evrokupu 4 pobede i samo 1 poraz.

Prema mišljenju košarkaškog portala Jurohup, Partizan je najbolji tim Evrokupa i favorit za osvajanje ovog takmičenja.

- Malo timova je konstantno kao Partizan na startu nove sezone, jedini poraz su imali od Andore i to samo kola koša nakon prilično lude četvrte četvrtine. Kevin Panter je glavni pokretač njihovog napada, a tu je i Zek Ledej koji se posebno istakao protiv Lijetkabeilsa. Pogledajmo samo treće kolo i meč sa Huventudom, kada je Partizan savršeno iskoristio momentum i zasluženo se nalazi na 1. mestu ove liste - stoji u objavi Jurohupsa.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ovo je lista najboljih klubova:

1. Partizan, 2. Huventud, 3. Lokomotiva, Krasnodar, 4. Gran Kanarija, 5. Virtus Bolonja, 6. Budućnost, 7. Valensija, 8. Metropolitan, 9. Andora, 10. Turk Telekom, 11. Venecija, 12. Bursaspor, 13. Lijetkabelis, 14. Cedevita Olimpija, 15. Ulm, 16. Promiteas, 17. Hamburg, 18. Burg, 19. Trento, 20. Šljonsk.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#favorit

#kk partizan