O nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika

Kad je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je, nažalost, i dalje aktuelan. Roman Ljubav na posljednji pogled Vedrane Rudan je po autorkinoj oceni i njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika ☝🏻.

U predgovoru za Lagunino izdanje Vedrana je istakla da joj je teško da piše o ovoj knjizi. Nasilje u braku je danas tema o kojoj se snimaju filmovi, serije, pišu knjige.

Foto: Redportal.rs/Laguna

- Sve žene svijeta morale bi skupiti hrabrost i reći koliko lica ima mržnja koju prema tebi osjeća ljubav tvog života, otac tvoje djece. I ne, u toj borbi za pravo na život osobe, ne igračke u rukama bolesnika, nikad ne bismo smjele posustati. One koje nisu zlostavljane trebale bi pomagati svojim nesretnim sestrama, reći im da život ne mora biti samo pakao - piše Vedrana i dodaje: - Ovo je knjiga o Zlu, priča jedne Tilde koja se spasila. Napisala sam je 2003. godine, u jednom dahu. Je li to knjiga o meni? Jesam li ja Tilda? Bila sam. Godinama sam lijegala na stol za seciranje i od gospodara mog života slušala što trebam učiniti da bih bila bolja. Njemu. Živi sam dokaz da se može iskoračiti. Matilda je iskoračila. I vi to možete. Niste lutke, niste igračke, niste ’krive’, vi ste ljudska bića koja imaju pravo na duboko disanje.

Ljubav na posljednji pogled možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Ljubav na posljednji pogled

#Vedrana Rudan

#knjige