Kompanija HITNO povlači proizvode zbog opasne supstance

Kompanija Procter & Gamble apeluje na potrošače da ne koriste pojedine Old Spice i Secret brand dezodoranse i sprejeve za higijenu jer je u njima pronađena supstanca koja izaziva rak!

Kompanija je naredila prodavnicama u SAD-u i Kanadi da povuku ove proizvode sa svojih polica, a pomenuti dezodoransi se inače prodaju i u Srbiji.

Oni su apelovali na potrošače koji su već kupili ove proizvode da pretanu da ih koriste jer mogu da sadrže benzen, koji je poznat kao karcinogen koji izaziva leukemiju, rak krvi, kancer koštane srži i poremećaje krvi koji mogu da ugroze život, saopšteno je iz američkog Departmana za zdravlje.

Međutim, kompanija Procter & Gamble je saopštila da je zdravstveni rizik za potrošaće mali, a sve na osnovu procene rizika obolevanja od raka koje je obavila Američka agencija za zaštitu životne sredine, piše Mondo.

Kompanija je objavila koji su tačno proizvodi problematični, tj. u kojima je pronađena problematična supstanca:

Old Spice Sweat Defense Pure Sport Plus Dry Spray; Old Spice Sweat Defense Stronger Swagger Dry Spray; Old Spice Sweat Defense Ultimate Captain Dry Spray; Secret Baby Powder Spray; Secret Outlast Completely Clean Dry Spray; Secret Outlast Protecting Powder Dry Spray; Secret Dry Spray Lavender; Secret Dry Spray Waterlily.

Ukoliko imate neki od ovih dezodoransa, odmah prestanite sa upotrebom!

Autor: mondo.rs

#dezodorans

#old spice

#rak