Pripremite ih i uživajte 😎

Hleb od heljdinog brašna je mnogo zdraviji od uobičajnog i ne sadrži gluten pa je pogodan za osobe koje su na njega alergične. Pruža veći nivo vitamina B, magnezijum, fosfor, bogat je dijetalnim vlaknima i smanjuje holesterol.

Osim toga, heljdino brašno ima niz zdravstvenih prednosti, ali i sastojke koji su najbitniji ženama jer palačinci i proizvodi od heljdinog brašna ne goje. Zdravtvene dobrobiti heljdinog brašna sadrže se u njegovih osam esencijalnih amino kiselina, bogatstvu flavonoidima i mineralima. heljdino brašno smanjuje visok krvni pritisak i povoljno utiče na kardiovaskularno zdravlje, a pogodna je u ishrani dijabetičara, ublažava posledice zračenja i hemoterapije i preporučuje se osobama alergičnim na gluten, piše magazin.novosti.rs.

Palačinke od heljdinog brašna.

Sastojci:

1 šolja brašna od heljde 1 šolja integralnog brašna 3 šolje mleka 1 šolja kisele vode so šećer prašak za pecivo 2 kašike ulja

Priprema. Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naimenično brašno i mleko, kiselu vodu i ostavite u frižideru na pola sata. Pre prečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, i promešajte.

Autor: magazin.novosti.rs

#heljda

#hrana

#ne goji

#palacinke