Devojčica se istog jutra najpre požalila drugarici, a zatim poslala sms poruku svojoj maloletnoj sestri, koja je silovanje odmah prijavila policiji.

Smederevac S. B. (38) koji je, kako se tvrdi, ćerku (14) bivše supurge silovao 3 puta za noć držeći joj sečivo noža na vratu, osuđen je pred Višim sudom u Smederevu nepravosnažno na 8 godina zatvora, samo 3 godine iznad zakonom propisane minimalne kazne.

- Prvostepenom presudom S. B. je oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela silovanje, za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora. Sud je odredio kaznu od osam godina, jer je u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine, u napuštenoj kući u okolini Osipaonice kod Smedereva, obljubio kćerku svoje bivše, nevenčane supruge D. S (14) i to u 3 navrata - saznaju Novosti u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

 S. B. se kobne noći sa maloletnom pastorkom vraćao iz Požarevca, gde ju je, po sopstvenoj želji, odveo u posetu majci, odnosno nevenčanoj supruzi koja ga je nešto ranije napustila.

Kada se sa devojčicom vraćao u Smederevo, deo puta prešli su pešice, što je iskoristio da je odvede u jednu napuštenu kuću. Oduzeo joj je telefon, preteći da će je ubiti ako nekome ispriča šta se desilo. Devojčica je plakala i molila ga da je pusti, ali ju je napasnik sve vreme silom zaustavljao, držao joj nož pod grlom.

Devojčica, koja je samo mesec dana ranije napunila četrnaest godina, onesvestila se tokom prvog silovanja. Kada se osvestila, obljubio je ponovo. Sprečavajući je da pobegne, zaprečio je vrata nameštajem, a potom silovao po treći put.

Devojčica se istog jutra najpre požalila drugarici, a zatim poslala sms poruku svojoj, takođe, maloletnoj sestri, koja je silovanje odmah prijavila policiji. Iste večeri je uhapšen na teritoriji Požarevca, tačnije u Kostolocu, gde se tokom dana krio. Na suđenju, kako saznajemo, nije negirao seksualne odnose sa pastorkom, tvrdeći da su bili uz dobrovoljni pristanak devojčice.

Kako je utvrđeno lekarskim pregledima, D. S. je pre silovanja bila nevina, a konstatovane su joj povrede genitalnih organa, kao i druge povrede. Inače, da čitav slučaj bude još morbidniji, pastorka je polusestra ćerke koju S. B. ima iz desetogodišnje vanbračne veze sa njenom majkom. Zajednička kćerka ima sedam godina i smeštena je u hraniteljsku porodicu, dok D. S. živi s bakom po majci, koja je njen zakonski staratelj još dok joj je majka bila u braku sa S. B.

Autor: Novosti.rs

#Očuh

#devojčica

#silovanje