I posle poraza u Torinu, Nole ne gubi na samopuzdanju 😎

Kako prenosi portal Novosti, Novak Đoković, uprkos porazu od Aleksandra Zvereva, jasno je stavio do znanja da za njega sezona nije završena.

Najbolji teniser sveta, je uprkos teškoj borbi, na kraju morao da čestita Nemcu na pobedi. Izjavio je da ne oseća umor, i da ga čekaju mečevi za reprezentaciju Srbije:

Nisam se osećao umorno uopšte, mogao sam da igram još dugo. Prosto, loša igra u trećem setu. Kada igrate protiv jednog od najboljih servera na svetu nemate pravo na drugu šansu i to je presudilo. Ovo je bila sjajna sezona. Bitno mi je da sam završio sezonu kao prvi, osvojio sam tri grend slema.
Možda je moglo biti bolje na nekim drugim turnirima, ali sve u svemu nisam nezadovoljan. Sledi mi Dejvis kup, jedva čekam da krene. Tamo neće sve zavisiti od mene jer je to kolektivni nastup svih nas reprezentativaca, ali svakako mi je prioritet nastup za moju zemlju.

Nole je takođe preneo da je u konstantnom kontaktu sa selektrom reprezentacije Srbije Viktorom Troickim:

Što se tiče Dejvis kupa, u kontaktu sam sa Viktorom redovno, znam da su otišli juče. Srbije je u srcu, bez obzira što će tribine biti prazne. Meni je najlepši deo godine kada se igra za reprezentaciju, kada igram za svoju Srbiju.

Kako je emotivno dodao, čini se da nema sumnje da će Đoković učiniti sve u njegovoj moći da donese poznatu salataru ponovo u Srbiju:

Sva energija mi je usmerena ka Dejvis kupu. Nadam se najboljem, želimo da idemo skroz do kraja. Imamo mladu ekipu, ali su momci koji imaju iskustva. Imamo specijalistu za dubl, Nikolu Ćaćića, tako da nema sumnje da ćemo dati sve od sebe, pa ćemo da vidimo. Nije sve do nas, dosta toga je u Božijim rukama.

Dejvis kup reprezentacija Srbije igra grupnu fazu u Insbruku protiv domaćina Austrije i Nemačke. Takmičenje počinje 25. novembra i trajaće do 5. decembra.

Autor: www.novosti.rs

#Dejvis kup

#Novak Đoković

#Poraz

#Salatara

#Torino

#Viktor

#nole

#tenis

#troicki