Trener Partizana demantovao pisanje medija i pohvalio podršku navijača

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u derbi kolu ABA lige protiv Budućnosti iz Podgorice, koju predvodi nekadašnji trener Partizana Aleksandar Džikić.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon pobede, na konferenciji za medije, novinarima se obratio trener Partizana Željko Obradović koji je sumirao svoje utiske nakon nove pobede:

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Želeo bih da čestitam igračima na pobedi i na svemu što su uradili večeras. Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu, imali smo pad u trećoj četvrtini, ali onda smo odigrali najbolju odbranu u minutima koji su odlučili utakmicu. Čestitam svim igračima na doprinosu koji je bio na izuzetnom nivou, protiv odlične ekipe Budućnosti koja je igrala veoma pametno. Upravo je bilo onako kako sam i govorio o njima uoči početka utakmice. Znaju u svakom trenutku kako da reaguju, predvođeni izvanrednim trenerom i mojim kolegom Aleksandrom Džikićem. Čestitam i njemu na svemu što je uradiodo sada, uz ogromne probleme koje imaju u timu, jer mislim da su im Drobnjak i Rid mnogo nedostajali. Bila je to skraćena rotacija, ali mislim da je bila dobra utakmica. Ono zbog čega mi je posebno drago jeste to da je navijanje bilo fantastično i ovo je primer kako bi trebalo da izgleda naša utakmica. Hvala navijačima, u teškim trenucima su mnogo pomogli timu i oni su naravno kao i u svim utakmicama veliki deo onoga što radimo, tako da su učestvovali u ovoj veoma važnoj pobedi za nas - rekao je Obradović, a potom se obratio novinarima zbog sporne vesti da je bilo sukoba između Radeta Zagorca i Rodionsa Kuruca

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Verujem da je obraćanje novinarima u mom poslu veoma važno. Uz veliko poštovanje vama novinarima, ne mogu da ne kažem ovo - Ja sam neko ko zaista ne prati ni štampu ni televiziju, niti me zanimaju previše komentari. Međutim, moram da kažem da je neistina to što se pojavilo pre dva dana o eventualnom sukobu Radeta Zagorca i Rodiona Kuruca. To može da se prevede i onu drugu reč, koju ne želim da upotrebim jer me je sramota. Taj koji je lansirao tu priču treba da razmisli zbog čega je to uradio, kao i svi vi koji ste to preneli. Mnogi su preneli da je izbio taj sukob i da u Partizanu postoji problem, što je apsolutna neistina. Molim toga ko je to prvi objavio, da dođe ovde ili pozove, pa da pita. To nije vest i nije novinarstvo. Hoću da zaštitim te igrače jer su pošteni momci i zbog toga što to nije istina. Drago mi je da su večeras navijači dočekali Radeta Zagorca na način na koji su to uradili, jer je to momak koji voli Partizan i kome je on u srcu. Stvari koje se dešavaju između nas na treningu i u svlačionici su naša intima. Međutim, ovo što se pisalo o Zagorcu i Kurucu je apsolutno neistina. Još jednom molim sve da se jave našem portparolu ukoliko žele da pišu nešto o ovom klubu, a on će da pozove mene i biću u svakom trenutku tu da kažem da li je nešto istina ili ne. Stvarno sam imao potrebu ovo da kažem, jer su u pitanju moji igrači - zaključio je Obradović. 

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pogledajte slavlje igrača sa grobarima:

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#buducnost

#kk partizan

#partizan

#zeljko obradovic