Bend Moussaka je mešavina od izvorne gitarske škole 50-ih do novokomponovane jugoslovenske estetike 80-ih

Snimak nastupa power-surf benda Moussaka u okviru serijala onlajn lajv koncerata Balkanrock Sessions dostupan je za slušanje i na najvećim streaming muzičkim platformama. Ceo koncert slušajte na željenoj platformi putem linka: https://bfan.link/moussaka-live-at-balkanrock-sessions

Baš kao i istoimeno jelo, bend Moussaka je pikantna mešavina klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole 50-ih do novokomponovane jugoslovenske estetike 80-ih. Njihovo surfovanje na gitarama i instrumentalna eksplozija pod uticajem domaćeg melosa neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Iza sebe imaju 5 EP izdanja, a njihovo aktuelno izdanje Bil Bil objavljeno je u saradnji s izdavačkom kućom Ammonite Records u novembru 2020. godine.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Balkanrock Sessions ekipa se na korak objavljivanja snimaka koncerata putem streaming platformi odlučila kako bi zadovoljila potrebe i navike svih svojih pratilaca. Kako neki od vas biraju da uživaju u muzici bez ostalih "ometajućih“ faktora ili žele da dobar zvuk ponesu u slušalicama svuda sa sobom, ideja o produkciji i distribuciji audio formata nastala je kao logičan produžetak njihovih sessiona.

Naredni sessioni na digitalni platformama:

26. novembar – Bolesna Štenad

3. decembar – Ida Prester

10. decembar – Funk Shui

17. decembar – Igralom

24. decembar – Naked

Balkanrock se, kao medij koji neguje pravovremenost informacija i kritičko mišljenje, već dugi niz godina aktivno zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Balkanrock Sessions otvara nova vrata ovoj redakciji, njihov rad diže na viši nivo i omogućava im da što veći auditorijum upoznaju s izuzetno bogatom muzičkom ponudom regiona.

Balkanrock je na svom Jutjub kanalu objavio 8 nastupa, a druga sezona Balkanrock Sessionsa, čije objavljivanje startuje početkom 2022. godine, već je uveliko u pripremi.

Autor: redportal.rs

#Balkanrock Sessions

#bend Moussaka

#streaming platforme