Želeli da se reše ženskog deteta 😡

Devojčica stara 5 dana, koja je spasena iz odvoda gde je ostavljena da umre u indijskom gradu Mumbaju, oporavlja se u lokalnoj bolnici.

Lekari u bolnici Radžavadi rekli su za Bi-Bi-Si da je beba dobro i da se njeno zdravlje prati.

Policija je saopštila da su stanovnici pronašli bebu nakon što se grupa mačaka okupila na mestu pored puta i počela da stvara galamu - siktajući i glasno predući.

Zvaničnici istražuju kako je beba završila u odvodu.

Policija nije spekulisala o mogućim motivima, ali se za slična napuštanja u prošlosti okrivljuje to što se u Indiji preferiraju sinovi. Žene su često društveno diskriminisane, a devojke se vide kao finansijski teret, posebno u siromašnim zajednicama.

IZVOR: TW / @MumbaiPolice

Odnos polova u zemlji je jedan od najgorih u svetu. Iako se većina neželjenih ženskih fetusa abortira uz pomoć ilegalnih klinika za određivanje pola, slučajevi ubijanja ili napuštanja devojčica nakon rođenja, takođe, nisu neuobičajeni.

U poslednjem incidentu, bebu je u nedelju, 14. novembra, spasio policijski tim predvođen ženama iz prigradskog naselja Mumbaja.

Kada je policija stigla, zatekla je bebu kako leži u odvodu. Rekli su da je beba - obučena u tanku košulju i natopljena kanalizacionom vodom - jecala u nevolji. Dva policajca su je potom izvukla, umotala u krpu i odvezla u bolnicu.

- Kada smo izvukli bebu, bila je promrzla, ruke su joj bile modre. Tražili smo malo tople vode i krpu da očistimo bebu - rekao je policajac Šital Sonavane za indijske novine.

Autor: Srna / redportal.rs

#beba kanalizaciji

#napuštena deca