Poznatom komičaru se nisu svidela "vouk" pravila domaćina, javljaju mediji

Poznati britanski glumac i komičar, član čuvene ekipe majstora komedije Monti Pajton Džon Kliz juče je se opet našao u žiži medija, ne baš u pozitivnom kontekstu. Naime, juče se proširila vest da je odbio da učestvuje u debati na Kembridžu, a komičar je to brzo potvrdio preko svog Tviter profila, rekavši da se sam stavlja na crnu listu Kembridž juniona (Cambridge Union - inače jedan od najstarijih debatnih studentskih klubova na svetu, inače domaćin događaja) budući da je ovo debatno društvo prethodno onemogućilo gostovanje izvesnom Edruju Graham-Diksonu, inače kritičaru umetnosti.

- Radovao sam se razgovoru sa studentima ovog petka u Kembridž junionu, ali sam čuo da je neko bio stavljen na crnu listu zbog imitacije Hitlera. Žalim što sam radio isto to u šou Montija Pajtona, tako da sam sebe satvljam na crnu listu pre nego što neko drugi to uradi - napisao je Kliz u svom tvitu.

IZVOR: TW / @JohnCleese

Iako Graham-Diksona nije spomenuo po imenu, iz konteksta je bilo jasno da je na njega mislio, budući da je Kembridž junion nekoliko sati ranije izdao saopštenje da pravi crnu listu na kojoj se našao i ovaj kritičar, baš iz spomenutog razloga.

Zanimljivo je, međutim, da mejnstrim mediji iz Ujedinjenog Kraljevstva za ovu situaciju mahom prebacuju odgovornost na Kliza, prenoseći da on smatra da su pravila Kembridž juniona postala suviše vouk (woke) iako on nigde nije iskoristio tu reč.

Da podsetimo, Kliz je svojevremeno glumio u skeču u kojem je tumačio ulogu engleskog čoveka koji dočekuje nemačke turiste, ali nije u stanju da se suzdrži i ne priča o Drugom svetskom ratu, što naravno, nije preporučljivo ako želite da se vaši gosti iz Nemačke osećaju prijatno. Neizostavno, Kliz u ovom skeču Kliz imitira i Hitlera. 😄

IZVOR: YT / BBC Comedy Greats

Kliz je u jednom drugom skeču Hitlera i glumio, odnosno njegovu parodiranu verziju pod imenom gospodin Hilter.

U vreme kad su napravljeni, ovi skečevi su se smatrali za urnebesne, međutim, pitanje je kako ga sadašnje generacije vide. 🤔

Bilo kako bilo, studenti bi sigurno imali podosta toga pametnog da čuju od ove žive legende i ljudi njegove generacije, tako da se nadamo da će se ovakvi problemi prevazilaziti ubuduće.

IZVOR: YT / Bugsy Power

Autor: redportal.rs

#Cancel culture

#Džon Kliz

#kembridž

#kensel kultura

#kultura isključivanja

#monti pajton

#odbio da gostuje