Za porodice koje se bore sa sterilitetom izdvojeno je 19 miliona dinara 💞

Grad Beograd će sa 19 miliona dinara finansirati postupak vantelesne oplodnje za 60 parova koji već imaju jedno dete, najavio je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić.

Kako je ukupni budžet za ove namene 30 miliona dinara, preostali iznos biće je, takođe, "rezervisan" za zainteresovane parove kod kojih je nastupio sekundarni sterilitet, uz nešto izmenjene kriterijume - do 45 godina starosti i da 2 godine ne mogu da dobiju dete.

Foto: Pixabay.com

Prema rečima prvog čoveka prestonice Zorana Radojičića, od 128 parova koji su se prijavili na konkurs 2020. godine, bilo je 118 pokušaja vantelesne oplodnje, a realizovano 10 trudnoća.

Gradonačelnik Zoran Radojičić razgovarao je juče u Starom dvoru sa sekretarkom za zdravstvo Verom Dražić, lekarima Mladenkom Vasiljevićem i Anom Jeremić iz Ginekološko-akušerske klinike Narodni front i direktorom Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije Aleksandrom Stefanovićem o realizaciji javnog konkursa koji je raspisao Grad za finansiranje postupka vantelesne oplodnje.

Autor: redportal.rs / Novosti.rs

#beba

#bebe

#beograd

#deca

#parovi

#vantelesna oplodnja