Potrebno produžiti zdravstvene propusnice

Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je da će Francuzi stariji od 65 godina od sredine decembra morati da imaju validan dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa da bi im i zdravstvene propusnice koje omogućavaju pristup restoranima, vozovima i avionima bile validne.

Osim toga, 3. doza vakcine, koja je do sada bila dostupna samo osobama starijim od 65 godina i osobama sa dodatnim zdravstvenim problemima, od početka decembra biće dostupna i onima od 50 do 64 godine, rekao je Makron tokom televizijskog obraćanja, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

- Krajem leta pokrenuta je kampanja za zaštitu građana starijih od 65 godina, kao i najosetljivijih među nama. Od danas moramo da ubrzamo. Ako ste vakcinisani pre više od 6 meseci, pozivam vas da zakažete termin za dopunsku vakcinaciju. Od 15. decembra moraćete da pokažete dokaz o dopunskoj vakcinaciji da biste produžili svoje zdravstvene propusnice - poručio je svojim sunarodnicima predsednik Makron.

U Francuskoj je zdravstvena propusnica potrebna za ulazak u restorane i barove, za odlazak u teretanu ili na konferenciju, kao i za duža putovanja vozom i avionom.

Makron je pozvao sve Francuze koji još nisu vakcinisani da to učine.

- One koji još nisu vakcinisani pozivam: Vakcinišite se. Vakcinišite se da biste se zaštitili. Vakcinišite se da biste normalno živeli. Još nismo pobedili pandemiju - upozorio je predsednik Francuske.

Autor: tanjug.rs / telegraf.rs

#COVID-19

#Francuska

#korona

#koronavirus

#vakcinacija