Moje bore rade za mene. A radim i ja za njih 😊

Glumica Mira Banjac danas proslavlja 92. rođendan.

- Uopšte ne slavim rođendan. Čak je rođendan datum i ništa više. Ne radujem se. Ništa me više u tom smislu ne raduje. Prosto idu dani i to je to - rekla je Mira i otkrila da su joj sin i prijatelji priredili iznenađenje.

- Rođendan mi je, pa me vode na ručak - rekla je Mira, dobitnica nagrade za životno delo.

Niko ne kaže da je život lak, ali to ne znači da nije lep. Naprotiv. Malo snage, hrabrosti, iskrenosti, dobre volje i poštenja i što bi se reklo, svet je tvoj. Nagrade su i potvrda da si bio, nešto uradio, da nisi zalud vazduh disao i zemljom hodao. A za mene je ipak najveća nagrada ono što sam ostavila u ljudima - rekla je Mira.

- Najvažnije je to što ljudi zapamte, ono čime si možda malkice uticao na njih i što će eventualno preneti svojoj deci. Divno je rekla naša velika Mira Stupica: "Mi glumci svoje uloge ne možemo ostavljati svojoj deci, mi se samo utisnemo u duhovnu klimu i tako trajemo" - istakla je glumica za Blic.

Njena rečenica "moje bore rade za mene" i danas joj izmami osmeh na lice.

- I rade. Još kako. A radim i ja za njih, nije da ne radim. Evo već devedeset i kusur godina... Što se smejete, tako je. Rekoh vam, iskrenost je važna, pošten odnos prema sebi i drugima. Naravno, i prema svemu što radiš. A onda će, ne samo bore, nego sve što se može smatrati ovakvim ili onakvim minusom, raditi za vas - rekla je glumica.

Autor: Blic

#92. rođendan

#ROĐENDAN

#glumica

#mira banjac