Ovo još niko nije uradio 😎

Novak Đoković je u utorak veče oborio još jedan rekord. Čovek čvršći od granita, ruši rekord za rekordom. Deluje kao da će jednog dana kada siđe sa teniske scene iza svakog mogućeg najboljeg rezultata svih vremena, u svim kategorijama, stajati njegovo ime, piše Mozzartsport.com.

Đoković je u utorak pobedio Martona Fučoviča na mastersu u Parizu i to mu je 418. pobeda u karijeri sa zvanjem najboljeg tenisera sveta. Za jedan trijumf je preskočio dosadašnjeg rekordera Rodžera Federera koji je dobio 417 mečeva kao prvi na listi. A, kako stvari stoje, biće i sa ovim rezultatom kao sa onim nedeljama na tronu: Đoković će svoj rekord samo da uvećava iz meča u meč, jer najmanje do 10. januara, po aktuelnim rezultatima, biće lider svetskog karavana.

Na trećem mestu u istoriji je Džimi Konors, koji je dobio 390 mečeva kao broj jedan, Ivan Lendl je dobio 366, Pit Sampras 322, a tek onda na red dolazi Rafael Nadal, koji je 250 puta slavio kada je sedeo na teniskom tronu.

Nova prilika za Novaka da uveća i ovaj antologijski rekord će biti već u trećem kolu turnira, kada će igrati sa pobednikom duela Monfis - Manarino.

Autor: mozzartsport.com

#djokovic

#istorija

#novak

#tenis