I sestra i baka pozitivne na kovid

U Banjaluci je u nedelju preminuo 19-godišnji mladić Srđan Stojanović iz Srpskih Toplica, piše portal Banjaluka.com.

Srđan je bio pozitivan na koronavirus, 4 dana je proveo u bolnici, nakon čega je i preminuo. Prema rečima njegovih drugova, Srđan je i ranije imao zdravstvenih problema povezanih sa srcem, a korona je bila dodatni faktor koji mu je i odnio život.

Njegova maloletna sestra i on pre nekoliko godina ostali su bez roditelja i živeli su sa bakom, kojoj je Srđan predstavljao jedinu nadu 😥.

- Baka je živela za njega. On je bio jedina nada i glava kuće posle svega što se desilo tokom proteklih godina - kazali su navedenom portalu njegovi drugovi, te dodali da su i baka i sestra pozitivne na kovid.

Baka se trenutno nalazi u bolnici, a sestra, sa kojom su u kontaktu, smeštena je kod tetke.

Srđan je sahranjen danas na Novom groblju, a njegovo društvo je pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za baku i sestru.

Kako bi im na neki način pomogli, postavili su kutije u nekoliko ugostiteljskih objekata u okolini i na mestima gde su sa Srđanom provodili vreme, te pozivaju sve Banjalučane da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji 👇🏻:

💗 Kutije su postavljene u sledećim lokalima: Kafe-bar NEST (Čaire); Kafe-bar MIG (Hisete); Kafe-bar HISETA (Hisete); Diskont pića RADIĆ (Šeher); Kafe-bar ČETVORKA (Šeher); Kafe-bar TEMA (Karanovac); Kafe-bar IMPERIA (Karanovac); Kafe-bar ARA (Karanovac); Kafe-bar TIFFANY (Memići); Kafe-bar LIBERO (Javorani).

Srđanova sestra uskoro bi trebalo da izađe iz izolacije, a oni se nadaju i da će baka uskoro napustiti bolnicu. Njihov cilj je da do 10. u mesecu skupe koliko je moguće novčanih sredstava, te otvore žiro račun na koji bi taj novac i uplatili.

Još jednom ističu i pozivaju sve Banjalučane da pomognu jer taj novac će mnogo značiti Srđanovoj baki i sestri i na neki način, bar za početak, olakšati im još jednu tešku životnu situaciju koja ih je snašla.

Autor: banjaluka.com

#BANJALUKA

#COVID-19

#Srđan Stojanović

#koronavirus