Pesma "Jedina si vredela" i moja naprasna popularnost je za mene i moju porodicu bila zaista šokantna

Saša Kovačević je otkrio malo poznate detalje iz svog detinjstva, perioda odrastanja i muzičkom putu.

- Kada sam imao 5 godina, otac mi je u Nemačkoj kupio prvi sintisajzer i ubrzo je shvatio da sam talentovan za muziku, posle par odsviranih melodija. Nedugo zatim su roditelji mene i brata upisali u muzičku školu. Spontano sam shvatio da bih pored sviranja mogao i da pevam, i kada sam odlučio koji je moj poziv imao sam potpunu podršku moje porodice. Ni moji roditelji ni ja nismo mislili da ću kroz 15-ak godina zarađivati od muzike, već smo počeli da ostvarujemo moj dečački san. Opredelili su se da slede osećaje i definitivno nisu napravili grešku. Razmišljao sam samo o radu na splavovima, u klubovima, tako sam vidio sebe u budućnosti, sve dok nisam sazreo i uvideo da svoj talenat, energiju i emociju mogu da usmerim i pokažem na neki drugačiji način - rekao je on.

- Doprinosio sam finansijski porodici kada sam imao tek 16 godina, ali glavni motiv da tako mlad počnem sa svirkama bila je moja prevelika želja. Bio je to izazov za moje roditelje. Jer, kafana kao takva sa sobom nosi dosta loših stvari koje mogu da privuku adolescenta poput mene u tim godinama. Kao mlađi sam voleo da popijem, ali sam uvek znao kada da “povučem ručnu” - ističe pjevač, a piše Express.

Sa svojih 19 godina, Saša je prvi put javno nastupio i to na festivalu Sunčane Skale, u Herceg Novom. Iako se nije plasirao kako je želeo i osvojio pretposlednje mesto, pokazalo se da ga nakon sledećeg pojavljivanja čeka zasluženi uspeh.

- Nije mi palo samopouzdanje nakon tog neuspeha. Jedino sam strepeo od prozivki mojih vršnjaka. Imao sam prevelika očekivanja, sebe sam tada već video u Holivudu - kaže Saša.

Godine 2006. izdao je album prvenac, Jedina si vredela, a već naredne godine osvojio je 2 nagrade, za pop pevača godine i otkriće godine, što se ne dešava često.

- To je jedna prirodna gradacija koja je usledela, ali prvi hit, pesma Jedina si vredela i moja naprasna popularnost je za mene i moju porodicu bila zaista šokantna - tvrdi Kovačević.

Autor: redportal.rs

#jedina si vredela

#pevač

#saša kovačević