U prvom kolu posle velike borbe savladao Fabija Fonjinija 🧐

Marton Fučovič će biti prvi rival Novaka Đokovića na mastersu u Parizu, piše Informer.

Marton Fučovič je u prvom kolu pole velike borbe savladao Fabija Fonjinija rezultatom 2:1 - 6:1, 6:7, 7:6, posle dva sata i 45  minuta igre.

Mađar je rutinski dobio 1. set za samo pola sata, ali se Italijan probudio u nastavku, dobro namučio rivala, koji je na kraju ipak uspeo da se izbori za meč sa prvim teniserim sveta. Marton je posle samo 20 minuta igre vodio 5:0. Fonjinija je mučila povreda, pa nije mogao da priži dostojan otpor rivalu.

Mađar je u prvih 5 gemova izgubio samo 2 poena na svoj servis, dok je rutinski bez ikakvih problema napravio 2 brejka. Nakon ukazane pomoći posle 5. gema, Fonjini je nastavio set, uspeo je da osvoji jedan gem, ali je uvodni deo igre ipak pripao Mađaru sa 6:1. U drugom setu je Italijan uzvratio udarac. Na obe strane smo videli po dva brejka. Mađar bi poveo, Itralijan odmah uzvratio ribrejkom, pa je odluka pala u taj brejku.

IZVOR: TW / @RolexPMasters

Dramatičan 7. gem pripao je Fonjiniju, mada je Fučovič imao meč loptu. Ipak, Italijanu je pripao 2. set sa 7:6. Odučujući 3. set je Italijan dobro počeo, odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ali, nije Fučovič odustajao, u 4. gemu je uzvratio ribrejkom i vratio set na početak. Opet je Italijan poveo na servis Mađara, koji je opet odgovorio istom merom, pa je i ovaj set odlučen nakon taj brejka.

Mađar je bolje počeo, poveo sa 3:0, pa dozvolio Italijanu da se vrati. Ipak, nakon velike borbe, posle dva sata i 40 minuta stigao je do brejk lopte, Italijan je dve spasao, ali ne i treću u taj-brejku.

Đoković i Fučovič su do sada odigrali 3 meča, a 1. teniser sveta ima maksimalan učinak. Poslednju pobedu Novak je upisao na Vimbldonu u 3 seta.

Autor: informer.rs

#Marton Fučovič

#Novak Đoković

#Protivnik

#masters pariz

#nole

#pariz