Đokić je bio čovek starog kova.

Više od 50.000 evra koji su posle ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić 27.septembra ukradeni iz njihovog automobila folksvagen pasat bilo je sakriveno u otvoru u gepeku u kojem je trebalo da stoji rezervni točak.

Kako Blic saznaje taj deo Đokićevog pasata bio je prerađen u svojevrsni bunker u kojem je on čuvao devize kada bi išao negde a koliko je novca na tom mestu bilo u momentu ubistva i pljačke za sada se samo nagađa. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da je u pitanju suma od najmanje 50.000 evra a sumnja se da je na tom mestu moglo da se nalazi i do 100.000 pa i 200.000 evra.

- Đokić je bio čovek starog kova. Uličnim dilovanjem deviza u Aleksincu počeo je da se bavi još devedesetih godina prošlog veka. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretne “kancelarije”. Od tada mu je po svemu sudeći i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje menjačnica, on je među prvima počeo da radi menjački posao, ali poverenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvek nosio sa sobom u autombilu kada bi negde išao. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije on mogao da motri na auto, onda bi gledao neko od najbližih članova porodice - kaže izvor Blica.

Autor: Blic

#UBISTVO

#novac

#Đokići