Poznat ceo spisak za saslušanje

Kako prenosi portal Mondo, odbrana Miroslava Mike Aleksića, vlasnika škole glume optuženog za silovanja i polna uzmeniravanja učenica, juče je predložila da kao svedoci pred Višim sudom u Beogradu budu saslušani glumci Vuk Kostić, Dragan Bjelogrlić, Dubravka Mijatović i brojne druge njihove kolege. Advokati Mike Aleksića dostavili su spisak od 60 glumaca, koje su predložili kao svedoke.

Prema nezvaničnim saznanjima, na tom spisku se pored pomenutih nalazi i pedesetak glumaca, reditelja i drugih javnih ličnosti.

Aleksić se takođe juče i prvi put izjasnio o optužbama tužilađtva, kako je naveo:

Nisam kriv, ne priznajem izvršenje krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, nastavak pripremnog ročišta bio je zakazan za danas, ali je pomeren za 15. novembar kako bi tužilaštvo, ali i zastupnici oštećenih devojaka, među kojima su i poznate glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, imali priliku da se upoznaju s njima. I dodaje da će nakon toga sud odlučiti da li će i koga od predloženih svedoka pozvati na saslušanje.

S druge strane, advokati oštećenih devojaka osporavaju ove predloge. Kako navodi Jugoslav Tintor, odbrana predlogom saslušanja 50 ili 60 svedoka očigledno ide na kartu odugovlačenja postupka.

Na spisku su, pored Vuka Kostića, Dragana Bjelogrlića i Dubravke Mijatović nalaze se i Aleksandar Berček, Nikola Đuričko, Nikola Kojo kao i Goran Sultanović.

Autor: mondo.rs

#Dragan Bjelogrlić

#Mika Aleksić

#Milena Radulović

#Nikola Đuričko

#Suđenje

#Vuk Kostić

#nikola kojo

#odbrana

#silovanje

#sud

#svedoci