Ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska

Srpski član Predsedništva BiH Milord Dodik izjavio je danas da je BiH u stanju potpunog raspada, te da će se stvari završtiti tihim umiranjem BiH, a da će ostati Republika Srpska jer može da funkcioniše.

- Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sledeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska! Od ostalog dijela ne znam šta može da ostane - rekao je Dodik novinarima na Palama.

Dodik je ponovio da rata neće biti, te istakao da ne može da veruje da oni koji prete ratom ne mogu da vide da je BiH u stanju potpunog raspada. On je rekao da dobro teku pripreme za sednicu Narodne skupštine Republike Srpske narednog meseca na kojoj će biti raspravljano o vraćanju nadležnosti.

- Dobro teku pripreme. Vidim da su se pojedini zagrejali i nešto prete ratom - rekao je Dodik i ocenio sasvim smešnom ratnu strategiju predsednika SDA Bakira Izetbegovića.

On ističe da je čuo za elaboraciju Izetbegovića, koji kaže da Dodik neće ući u Federaciju BiH, ali će kada uradi što planira "pobuniti naše ljude u Republici Srpskoj, a onda će intervenisati policija Srpske, a mi ćemo biti prinuđeni da uđemo". Dodik ističe da ljudi imaju pravo da misle šta hoće, ali poručuje da se Izetbegović zanosi da negde može da se uđe na teritoriju Republike Srpske.

- U svakom slučaju, mislim da je glupo pričati na tu temu. Sve se zloupotrebi, čak i moji podsmešljivi komentari na tu temu, koji se upotrijebe kao isključivi dokaz. To sam želeo da opovrgnem - istakao je Dodik.

Autor: redportal.rs

#Bosana i Hercegovina

#Milorad Dodik

#Republika Srpska