Albanski sateliti su bili u istoj ravni sa švedskim neprijavljenim radnicima, ali...

Pre desetak dana premijer Albanije Edi Rama objavio je da bi njegova zemlja sledeće godine mogla da lansira satelit u svemir, koji bi se zvao Albanija 1. Iako je ova vest zvučala prilično neobično, nije čudo ako ste imali utisak da ste to već negde videli.

Naime, u epizodi Simpsonovih koja se u SAD emitovala pre više od 30 godina, a kod nas koju godinu kasnije na televiziji Pink, pod nazivom The Crepes of Wrath (što je svojevrsna igra reči kojom se značenje od The Creeps of Wrath, što bi značilo Strahovi besa, promenilo u Palačinke besa, prim. ur.) u svima poznati imaginarni Springfild dolazi učenik iz Albanije, što celu porodicu intrigira.

Pomalo neočekivano, za učenika se ispostavlja da je zapravo špijun koji radi za albanski komunistički režim, a to se gledaocima otkriva tako što u jednom trenutku vidimo kako šalje poruku preko satelita - koji ima ucrtanog prepoznatljivog dvoglavog crnog orla (sad čak i naša misica zna o čemu je reč 😄).

IZVOR: YT /

Iako je to tad izgledalo kao dobar štos (u ravni sa globusom Crne Gore ili švedskim neprijavljenim radnicima koje smo viđali u Top listi nadrealista), Edi Rama je očigledno rešio da to u današnje vreme izmeni u - predviđanje.

Zapravo, u snimku koji je podelio je i napomenuo da će funkcija satelita biti bolja kontrola zemlje, kao i da će se koristiti samo u civilne svrhe. Još ostaje da vidimo da li će i koze na Kosovu progovoriti albanski, što se desilo u drugoj epizodi crtane serije Simpsonovih, pod imenom Home Away from Homer 😉.

Pa, živi bili, pa videli.

IZVOR: YT /

IZVOR: FB / Edi Rama

Autor: redportal.rs

#Simpsonovi

#edi rama

#predvideli