Na sajmu će biti reči o ubrzanju energetske tranzicije kroz plenarnu sesiju i brojne panele

Jubilarni 10. međunarodni dani energetike i investicija održaće se u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma 3. i 4. novembra, kako bi se predstavile inovacije u ovoj oblasti kroz brojne panele, projekte i izložbene manifestacije.

Na Danima energetike i investicija biće reči o ubrzanju energetske tranzicije kroz plenarnu sesiju i brojne panele koji će okupiti eksperte, predstavnike ministarstava, sekretarijata, lokalnih samouprava, instituta, privrednog i privatnog sektora i udruženja iz Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine, najavio je Novosadski sajam.

Stručne skupove će pratiti i izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike.

Iz NS sajma poručuju da je održiv energetski sektor koji pruža sigurno i priuštivo snabdevanje jedan od osnovnih preduslova za opstanak i dostojan život, a posebno vremenu izazova kakav je postavila pandemija.

Stvaranje energetskog sektora i upravljanje njim u uslovima preteće klimatske krize predstavljaju velike izazove i traže mnogo tehničkog i upravljačkog znanja kao i finansijske resurse, te je ova manifestacija jedan od načina da se ova oblast podigne na viši nivo.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad, a priredbu Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok je RES fondacija partner u organizovanju kongresnog segmenta, navedeno je u saopštenju.

Manifestacija će se održati u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.

Autor: Tanjug

#3. novembar

#4. novembar

#dani energetike i investicija

#novosadski sajam