Ruska zvaničnica jasno prenela stav Ruske Federacije

Ruska zvaničnica je poručila da Moskva odlučno osuđuje takvo destruktivno ponašanje i odbija bilo koje insinuacije o navodnoj promeni ruskog stava o nepriznavanju tzv. samoproglašene "Republike Kosovo". Takođe je i dodala da snage koje stoje iza njih, ne obustavljaju svoje provokacione aktivnosti u odnosu na ruske diplomate u Republici Srbiji:

Čim su saradnici prištinske Kancelarije Ambasade Rusije u Srbiji napustili Kosovo, odmah je organizovana nova provokacija, naime, lansirane su lažne informacije u cilju da se izloži sumnji posvećenost Rusije rezoluciji SB UN 1244.

Izjavila je i da Rusija poziva Privremenu civilnu administraciju Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK) i međunarodne mirovne snage pod vođstvom NATO saveza, odnosno KFOR, da obezbede bezbedne uslove za osoblje ruskog predstavništva u Prištini:

Pozivamo UNMIK i međunarodne snage na Kosovu da u okviru svojih ovlašćenja u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 osiguraju bezbednost i neophodne uslove za normalan rad personala ruske kancelarije u Prištini. Očekujemo od administracije UN odgovarajuće pisane garancije.

Autor: tanjug.rs

#1244

#KFOR

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Lažne informacije

#NATO

#Priština

#Provokacije

#albanci

#rusija

#zaharova