Kalinić dobio stojeće ovacije od publike u hali Aleksandar Nikolić

Za košarkašima Crvene zvezde je izuzetno naporna sedmica koja je okončana uspešno. Naime, sinoć su košarkaši Crvene zvezde u hali Aleksandar Nikolić u derbiju 4. kola ABA lige savladali ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 79:64.

Na taj način stavljena je tačka na ludački težak raspored u kome su odigrane čak 4 utakmice u samo 7 dana i to uz gostovanja u Laktašima i Moskvi. Skor su 2 pobede i 2 poraza, a desilo se tako da su pobede ostvarene kod kuće, dok su porazi upisani na strani.

Međutim, jedino pravo razočarenje bila je utakmica u Laktašima, gde je Zvezda poražena od na svom terenu uvek neugodne Igokee, dok je poraz u Moskvi nešto što je bilo očekivano, ali je i zasenjeno izuzetno kvalitetnom partijom crveno-belih, koji su odigrali egal utakmicu protiv CSKA na njihovom terenu, što ne može baš mnogo ekipa u Evropi.

Nakon sinoćnje pobede trener Dejan Radonjić bio je zadovoljan, ali je ipak istakao da rezultat ne oslikava pravo stanje stvari i da se do pobede došlo vrlo teško.

- Krajnji rezultat ne govori dovoljno o onom što se dešavalo tokom meča. Bila je teška utakmica za nas posle dolaska iz Moskve i praktično bez treninga, a niza meča u jako kratkom roku s ogromnom potrošnjom. Bila je enigma kako ćemo reagovati - istakao je strateg crveno-belih.

Utakmica je protekla u znaku bespoštedne borbe koju je nametnuo Nikola Kalinić, kako u odbrani tako i u napadu, za svaku loptu. Kalinić je odigrao čak 31 minut na parketu i bio najvažniji šraf u igri Crvene zvezde. Još jednu odličnu i požrtvovanu partiju zvezdaši koji su se u nedelju uveče nalazili na tribinama hale Aleksandar Nikolić znali su da nagrade velikim stojećim ovacijama i povicima "Kalina, Kalina, Kalina..."

Deluje da je ljubav između "delija" i Nikole Kalinića ponovo čvrsta kao nekada, a na njegove dobre partije osvrnuo se i Dejan Radonjić, uz opasku da planira da nastavi sa dosadašnjom centarskom linijom da gradi sezonu na visokim pozicijama.

- Očigledno mu (Nikoli) prija visoka minutaža. A što se tiče centara...ne bih se saglasio s vama. Uspeli smo da iznesemo period sa 2 centra koji će to da igraju i u nastavku sezone - rekao je Radonjić.

Zanimljivo da je najefikasniji igrač utakmice bio Jaka Blažič sa 14 poena, dok je Crvena zvezda imala dobro ekipno veče u kome se niko nije naročito istakao po broju poena, pa je tako bilo čak 5 dvocifrenih crveno-belih košarkaša.

Do dvocifrenog učinka došli su Luka Mitrović i Ostin Holins sa po 13, Nikola Ivanović sa 12, Nikola Kalinić sa 11 i Ognjen Kuzmić sa 10 poena. Kalinić je pored 11 poena imao i kčak 12 skokova i 4 asistencije, što govori o tome da ga je bilo po celom terenu, pa je uspeo da upiše i dabl-dabl učinak.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdakk

Ono što može da raduje trenera Dejana Radonjića jeste činjenica da je posle dobre partije u Moskvi Ognjen Kuzmić odigrao još jedan solidan meč, pa se svi u Zvezdi nadaju da bi centar mogao da se vrati na stare staze uspeha kada je bio jedan od najboljih centara Evrolige. Zvezdaše svakako raduje i buđenje Nikole Ivanovića, koji je počeo da pokazuje razlog svog dolaska u redove šampiona ABA lige nakon nekoliko mečeva kada nije mogao da uđe u ritam, pre svega šuterski.

Za kraj ostaje poruka Dejana Radonjića koja govori o tome da će igrači Zvezde još mnogo znoja proliti dok ne dođu do cilja koji je ovaj iskusni strateg i ljubimac navijača postavio pred njih.

- Dobra, kvalitetna košarka u fazi odbrane, sa dobrim i pametnijim napadom, to je ono čemu težimo! - zaključio je popularni Radonja.

Autor: redportal.rs

#cedivita olimpija

#dejan radonjić

#delije kalinić

#hala aleksandar nikolić

#hala pionir

#kk crvena zvezda

#nikola kalinić

#pobeda zvezde