Danas je pred Višim sudom u Nišu priznao krivicu.

Nišlija Nikola Mladenović (35) optužen da je sa svojim bratom Markom (40) 8. oktobra prošle godine ubio svog poslodavca Draška Ranđelovića (46), danas je pred Višim sudom u Nišu priznao krivicu.

- Toga jutra Draško me je probudio nešto pre sedam sati i rekao mi da budem spreman za pet minuta, da dolazi pe mene i mog brata da idemo na plac da sređujemo prostor, iako je dogovor bio da krenemo kasnije. Bio je uznemiren, vikao je i nije mi dao ni vremena da popijem kafu. Probudio sam brata i krenuli smo. Pošto je bilo mnogo posla oko raščišćavanja prostora na kom je panirao da otvori firmu, Draško je otišao po još alata. U jednom trenutku izvadio je liniju heroina, iako je znao da sam na „skidanju“. Konzumirali smo drogu, a u jednom trenutku je nasrnuo na mene sekirom i rekao da će mi pobiti celu porodicu.

Ovo je pred Višim sudom u Nišu u četvrtak izjavio Nikola Mladenović iz Niša, koji je, zajedno sa rođenim bratom Markom, optužen da je 8. oktobra prošle godine u krugu niške fabrike MIN kopeks sekirom i macolom usmrtili Draška Ranđelovića (46) kod kojeg su njih dvojica radili. Nikola najpre pred sudom nije želeo da iznese svoju odbranu, tokom prethodnih ročišta, ali je to učinio u četvrtak, dok je njegov brat Marko ranije pred sudom za smrt svog poslodavca optužio upravo starijeg brata.

Kako je Nikola objasnio pred sudom, njegov brat video je da su se njih dovijica poukla, ali se uplašio i otišao. Međutim, Nikola, koji Draška poznaje godinama, ostao je da se obračuna sa njim.

- Kada je Draško toga dana otišao da nam kupi ručak. Tada je dlazio neki čovek da ga traži, ali se nije predstavio. Rekao sam to Drašku kada se vratio, a on se još više uznemirio. Posle ručka nastavili smo sa radovima, a Draško mi je rekao da moram da ga vozim kasnije na proslavu u neku kafanu. Ja sam to želeo da izbegnem, rekao sam da ne mogu jer me je u poslednje vreme zvao za svakojaku glupost. Više nisam imao svoj život, već sam vodio njegov. Rekao sam mu da moram da idem da vidim decu, a on je tada pobesneo, uzeo sekiru i udario me njome donjim delom po leđima, pošto sam bio nagnut ka podu, skupljao sam neke cevi – prepričavao je on.

Kaže da ga je tada upitao da mu objasni čemu takvo ponašanje.

- Sudski veštak Radovan Karadžić potvrdio je da pred sudom da je toksikološko hemijskom analizom u krvi utvrđeno da je Draško konzumirao heroin pola sata, do sat vremena pre nego što je ubijen, ali da ga on nije onemogućio da se brani, već da naprotiv, rane na šakama i podlakticama to upravo pokazuju .Još više je poludeo, rekao je:” Kako to razgovaraš sa mnom, sada ćeš da vidiš pa je zamahnuo da me udari po drugi put, ali se nekako sapleo o torbicu i pao. Počeo je da me vređa, preti, rekao je da će mi cela porodica zbog ovoga stradati. Tada sam video da mi je život u opasnosti, zgradio sam macolu i udario ga u glavu. Posle toga smo počeli da se otimamo oko sekire koja je bila kod njega. Padali smo, rvali se. Poslednji put kada smo pali, oduzeo sam mu sekiru i udario sam ga ručicom u glavu. Nastavili smo, on je dohvatio nešto i udario me u glavu. Međusobno smo se gušili i udarali. U jednom trenutku sam ga nadjačao i bio preko njega. Udario sam ga macolom još jednom, to je bio treći udarac i poslednji koji sam mu zadao. Od straha sam nakon toga pokupio svoje stvari i pobegao. Nisam znao da je mrtav – ispričao je Nikola, koji je nakon toga naredio bratu da odnese njegovu garderobu u kojoj je radio, i spali je ili baci u NIšavu. Nakon toga su se obojica vratila na mesto gde je Draško ležao u lokvi krvi i pozvali policiju, odlučni da prekriju zločin. Ipak, policija ih je uhapsila nekoliko dana kasnije. U međuvremenu, njih dvojica prisustvovali su sahrani Draška Ranđelovića i lično nosili njegov kovčeg. Na pitanje advokata oštećene strane da objasni kako se oseća zbog činjenice da je nosio sanduk sopstvene žrtve, Nikola je odgovorio da je imao nameru samo da izjavi saučešće i zapali sveću, ali da je neko zamolio da njih dvojica ponesu sanduk, jer niko drugi od prisutnih to nije hteo.

Sudski veštak Radovan Karadžić potvrdio je da pred sudom da je toksikološko hemijskom analizom u krvi utvrđeno da je Draško konzumirao heroin pola sata, do sat vremena pre nego što je ubijen, ali da g aon nije onemogućio da se brani, već da naprotiv, rane na šakama i podlakticama to upravo pokazuju .

Naredno ročište zakazano je za novembar.

Autor: novosti.rs

#Niš

#Suđenje

#UBISTVO

#sahrana