U 50. godini izgubio bitku sa koronom

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini, u bolnici KBC Dragiša Mišović. 😭

Marko je primljen u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje izazvano koronavirusom pogoršalo. Smešten je bio na intenzivnoj nezi, priključen na respirator. 😥

Podsetimo, Marko se u 36. godini borio sa kancerom jednjaka i želuca. Nakon što je rak otkrio na rutinskoj kontroli, nije se predavao, borio se lavovski, pun optimizma i želje za životom, ali kovid 19, od kog je oboleo drugi put, ga je nadjačao.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens", a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju "Marko Živić šou" na TV Foks.

IZVOR: YT / RED TV

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo pre više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa "Zdravo Evropo". Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu "Audicija", koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

IZVOR: YT / CELEBRITY - YT

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji "Knjige o džungli 2", Nim Galuu u sinhronizovanom filmu "Epik", Rafaelu u filmovima "Rio" i "Rio 2", Miru u filmu "Artur i Minimoji" i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji "Hortona."

Autor: mondo.rs / blic.rs

#marko zivic

#preminuo