Hajnrih Himler je osnovao udruženje Lebensborn kako bi za nekoliko godina preplavio svet arijevskom rasom. Jedna od Lebensbornovih beba je Frida Lingstad

Različite monstruozne ideje rođene su tokom mračnog doba Drugog svetskog rata. Između ostalog, projekat Lebensborn osnovan je 1935. godine, koji je bio svojevrsni "inkubator" novih rasa visokih, snažnih, plavokosih i plavookih ljudi.

Hajnrih Himler je osnovao udruženje Lebensborn kako bi za nekoliko godina preplavio svet arijevskom rasom. Jedna od Lebensbornovih beba je Frida Lingstad.

Deca su došla iz cele Evrope - iz Nemačke, Norveške, Austrije, Belgije, Holandije i trebalo je da predstavljaju "najbolje primere novostvorene rase" i dobiju "najbolje moguće vaspitanje". U ovom projektu rođena je Frida Lingstad ​​ili Ani-Frid, pevačica kultne grupe ABBA, koja je kao dete rođena iz veze između 19-godišnje prelepe Norvežanke Blu i oženjenog nemačkog oficira Alfreda Hasea . Kasnije je otkriveno da je ovo bila kratka afera, a Nemac je zaveo Sini dajući joj nekoliko krompira - ova hrana je u to vreme bukvalno bila luksuz.

Očekivano, nakon raspada Nemačke i Hitlerovog pada, stvari su se zakomplikovale za sve u vezi s nacizmom, a Frida i njena majka su označene kao izdajice i podvrgnute užasnom odbijanju i uznemiravanju od strane društva. Frida je bila pod ogromnim pritiskom. Kad je Frida bila dete, lokalni ribar ubo ju je nožem u kukasti krst koji je narednih godina teško uklanjala.

Blu, paralizovana strahom, emigrirala je sa majkom i dvogodišnjom Fridom u Švedsku, ali je ubrzo po dolasku tamo umrla, a pevačicu je podigla baka. Frida je bila duboko traumatizirana vlastitim poreklom. Zanimljivo je da je oca upoznala 1977. godine. Međutim, to je bilo kratkotrajno smirenje, tri decenije Frida se bavila činjenicom da je bila dete projekta Lebensborn, a oproštaj njenog oca, kojeg nije poznavala, bio je van okvira njenih emocionalnih sposobnosti.

- Kako da vratim sve što mi se dogodilo. Posle sam plakala satima. Možda bi bilo drugačije da sam bila dete. Teško je kad dobiješ oca, a imaš 32 godine. Ne mogu da se povežem sa njim i da ga volim kao što bih da sam odrasla pored njega - rekla je Frida ubrzo nakon sastanka, a ubrzo je prekinula svaki kontakt sa ocem.

Muke kojima je Frida bila izložena, koja je decenijama bila očajna zbog svog porekla, bile sz manje od većine druge dece rođene zbog lude ideje rasne superiornosti, a bilo ih je između 10.000 i 12.000.

Autor: redportal.rs

#Abba

#Frida Lingstad

#Lebensborn

#Nacisti

#svastika