Njegova seksualnost nije jedina stvar koja će biti drugačija

Prema DC Comics, Džonatan Kent nova verzija Supermena je biseksualac.

Po tradiciji ovaj superheroj je heteroseksualac, ali u novom stripu on će stupiti u ljubavni odnos sa svojim prijateljem. Džonatan Kent je sin Klarka Kenta i Luiz Lejn.

Osetilis smo da bi bila propuštena prilika da smo zamenili Klarka Kenta sa drugim strejt belcem herojem - rekao je pisac stripa Tom Tejlor za New York Times.

Supermenova simpatija biće Džej Nakamura, novinar koji će voditi računa o njemu nakon što se mentalno i fizički umori od spasavanja svih onih koji mogu biti spaseni. On će takođe imati neku supermoć.

Međutim, njegova seksualnost nije jedina stvar koja će biti drugačija. U najnovijem izdanju stripa, ovog heroja možete videti kako protestuje protiv deportacije imigranata, zasutavlja pucnjavu u srednjoj školi i gasi požare koji su uzrok klimatskih promena.

- Uvek sam govorio da je svima potreban heroj i da svi zaslužuju da vide sebe u njihovim herojima, i veoma sam zahvalan što DC i Warner Bros dele ovu ideju. Supermen je uvek bio simbol nade, istine i pravde. Danas, taj simbol predstavlja nešto više. Danas, više ljudi mogu videti sebe u najjsnažnijem superheroju u stripovima - rekao je Tejlor u saopštenju.

IZVOR: TW / @TomTaylorMade

Autor: redportal.rs

#strip

#supermen