Koja je najveća prednost u bavljenju sportom kod dece u odnosu na odrasle? 🧐
- Danas proslavljamo Svetski dan devojčica uz činjenicu da Institut za ženski sport svakoga dana raste, što govori kolika je potreba da devojčice dobiju šansu da se bave sportom - poručila je Marina Maljković, idejni tvorac Instituta i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Kako je saopšteno, više od 50 sportskih stručnjaka i radnika u sportu okupljeno je u Institutu za ženski sport kako bi se svim devojčicama u Srbiji omogućilo da besplatno pohađaju 14 škola sportova u 12 gradova u Srbiji.

- Samo u prethodnih mesec dana proširili smo škole sportova u još dva grada i sada sa nama vežba preko 1.000 devojčica - izjavila Maljković.

Kako piše Telegraf, na Međunarodni dan devojčica Maljković je pozvala roditelje da dođu i upišu svoje devojčice u besplatne škole sporta , jer kako kaže, najveća prednost u bavljenju sportom kod dece u odnosu na odrasle je u tome što kada deca počnu da se bave sportom kao mala, mnogo je veća verovatnoća da neće napustiti sportske aktivnosti i da će ostati aktivni i kada odrastu.

- Besplatne škole sportova koje smo razvili pomažu devojčicama širom zemlje da zdravije žive i lakše postignu uspeh u školi. Naša misija je da napravimo pozitivnu razliku u budućem razvoju devojčica u našoj zemlji. Bez obzira da li im je potrebna motivacija da se bave sportom ili mogućnosti da pohađaju škole sporta, sa timom vrhunskih sportskih stručnjaka pomažemo devojčicama da zavole sport i omogućavamo im jednake uslove da budu fizički aktivne. Kroz sistem besplatnih škola sportova omogućavamo devojčicama u Srbiji da budu fizički aktivne i da njihov talenat prepoznaju naši najveći stručnjaci - dodala je Maljković.

Autor: Dragutin Stojmenović

#Institut za ženski sport

#Sport

#Svetski dan devojčica