Džordiji oduševljeni 😁

Novi fudbalski gigant je na pomolu, saga oko prodaje i kupovine Njukasla je konačno završena. Saudijski investicioni fond je kupio klub od zloglasnog Majk Ešlija za 415 miliona dolara.

Džordiji su dugo želeli da vide leđa bivšem vlasniku Ešliju koji ih je preuzeo 2007. godine. Od kada su 3 godine proveli u Čempionšipu i nikad nisu završili više od 10. mesta sa tim da su se uglavnom borili za opstanak i naravno jedna od najvećih zamerki je bila što je Ešli bio škrt na transferima i potpuno neambiciozan za osvajanje trofeja.

Foto: Reuters/Lee Smith

Priča oko preuzimanja Njukasla traje više od godinu dana i u jednom trenutku je delovala izvesno kada se u poslednjem trenutku odustalo zbog pravnih problema, na veliko razočarenje ogromne baze navijača u Njukaslu.

- Ekstremno smo ponosni što smo postali vlasnici Njukasl Junajteda, jednog od najvećih klubova u engleskoj. Zahvaljujemo se Njukaslovim navijačima za njihovu odanu podršku svih ovih godina i vrlo smo uzbuđeni da sarađujemo sa njima - izjavio je Jasir Al Rumajan zvaničnik iz investicionog fonda.

Foto: Reuters/Lee Smith

- Ovo je dugoročna investicija. Naše ambicije su iste kao navijačke da se napravi tim koji će se stalno boriti za najveće trofeje i da će biti ponos širom sveta - rekao je direktor odbora u Njukasl Junajtedu Džejmi Ruben.

Saudijci će prvo morati da pronađu način kako da izbegnu finansijski fer plej kako bi krenuli sa skupocenim pojačanjima koji će krenuti verovatno od sledećeg leta.

Autor: redportal.rs

#Njukasl

#Premijer Liga

#fudbal

#saudijska arabija