Porodica živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka u iznosu od 18.000din.

U selu Kumarevo, opština Leskovac, živi porodica Živković. Majka Biljana(50), otac Novica(52) i sin Aleksandar(16).

Tokom posete humanitarne fondacije Pokreni život ovoj porodici, Novica im je ispričao o nesreći koja mu se dogodila prilikom jedne fudbalske utakmice. - Kada ste bolji rival a sreća vam okrene leđa - rekao im je Novica. Naime, igrao je u odbrani, kada ga je lopta pogodila u glavu, i na taj način zadobio ozbiljne povrede od jačine udarca. Tokom razgovora sa njim primetili smo da mu je govor otežan i da teško sklapa rečenice.

Foto: Pokreni život

Kako im je rekao njegov sin Aleksandar, ta utakmica je bila presudna za prelazak u FK Crvena Zvezda, ali nažalost sreća nije bila na njegovoj strani. Usledile su mnogobrojne operacije, i borba za njegov život, međutim, danas Novica nije u mogućnosti da vodi brigu o sebi i svojoj porodici, nije sposoban za rad, pa je Biljana preuzela brigu o domaćinstvu.

Foto: Pokreni život

- Često ima vrtoglavice, ne sme nikada da bude sam, zbog toga ne mogu da radim dalje od kuće. Kada me u selu neko pozove oko posla na njivi, čuva ga sin Aleksandar, ako ne ide u školu - rekao je Novica.

Aleksandar je đak Trgovačke škole u Leskovcu, a kako im je rekao, želja mu je da bude policajac.

Foto: Pokreni život

Porodica živi od socijalne pomoći i dečijeg dodatka u iznosu od 18.000din.

- Od tih para, veliki deo ide za lekove koje su potrebne Novici, vrlo malo ostaje za hranu, račune, školu.. Od dnevnice zarađene u nadnici sam kupila cement da malo popravim ispucale zidove, ali od toga ne mogu više. Juče sam radila kod jednih ljudi koji će mi dati papriku umesto novca – priča nam Biljana.

Pomozite im da adaptiju dom porodice Živković i omoguće im bolje uslove za život.

Autor: redportal.rs

#Humanitarna akcija

#Pokreni život

#humanitarna pomoć