Poznati glumac je zaražen koronavirusom

Popularni glumac Marko Živić (49), koji je po drugi put hospitalizovan zbog koronavirusa u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" teškog je opšteg stanja i prima kiseonik, potvrđeno je za Telegraf.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Glumčevo stanje je stabilno, ali je i dalje na kiseoniku.

- I dalje ima obostranu upalu pluća. Stanje sa plućima je trenutno stabilno, ali je teškog opšteg stanja. Prima kiseonik - rekao je izvor.

Živić ima obostranu upalu pluća, a u subotu je morao da bude i intubiran.- U subotu uveče je intubiran u teškom stanju. U nedelju ujutro je ekstubiran. S obzirom na ranije operacije koje je imao, u teškom je opštem stanju. U teškom je i psihičkom stanju - kaže izvor iz KBC "Dr Dragiša Mišović".

- Ima obostranu upalu pluća - kaže on.

Kao što smo već objavili, Marko je pre nekoliko dana zbog korona virusa bio hospitalizovan u KBC "Dragiša Mišović", a nakon što mu se zdravstveno stanje stabilizovalo, pušten je na kućno lečenje. Međutim, zdravstveno stanje mu se pogoršalo zbog čega je vraćen u bolnicu.Podsetimo, Marko je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želuca.

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - ispričao je jednom prilikom Živić.

- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim - rekao je glumac svojevremeno u jednoj emisiji.

Autor: telegraf.rs / pink.rs

#glumac

#koronavirus

#marko zivic