Oni su to zaslužili

Oni su zaslužili da dobiju skver u svom gradu. I više od toga su zaslužili. Oni su nas zadužili. Verovali ili ne, sve kolege već znaju gde se nalazi i zovu ga baš kako treba – Skver Milene i Gage. Nema zabune, premišljanja u vezi sa imenom i navikavanja na nešto novo u gradu – uzbuđenim glasom pričao je taksi vozač dok je posmatrao ceremoniju svečanog otvaranja skvera u čast legendarnog glumačkog para Milene Dravić i Dragana Nikolića, piše Politika.rs.

Skver se nalazi na uglu ulica Mileševske i Cara Nikolaja, a osim njihovih kolega, predstavnika grada i muzičara "Big benda" Radio- televizije Srbije, tamo se okupilo mnogo sugrađana i sugrađanki, među kojima je bilo dosta dece. Svečano otvaranje povereno je glumcima Nataši Marković i Miloradu Mikiju Damjanoviću.

Muzičari su izvodili filmske numere, a na velikom video-bimu sugrađani su gledali odlomke iz popularnog televizijskog serijala "Obraz uz obraz" koji su svojevremeno vodili upravo Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Skulptura posvećena glumačkom paru, prema rečima Milana Nedeljkovića, predsednika opštine Vračar, biće postavljena na ovom mestu 14. oktobra kada se obeležava Dan opštine i na taj način će dostojanstveno biti zabeležen njihov život na Vračaru.

Autor: politika.rs

#Skver

#dragan nikolic

#milena dravic