Pevači sa estrade ukupno duguju više od 90.000 evra

Marina Tucaković nedavno je preminula nakon duže i teške bolesti, a tokom života napisala je pregršt hitova koji su obeležili domaću muzičku scenu. Međutim, neki od pevača sa kojima je sarađivala, kako pišu portali, još uvek nisu isplatiti svoje dugove.

Marina je tokom života zapisivala sve, odnosno imena onih kojima je prodala pesme, onih koji su pesme plaćali u ratama, kao i onih koji su pesme uzeli, a nikada ih nisu platili. Ukupno dugovanje pevača iznosi preko 90.000 evra, a nakon 40 dana Marinin sin Laća planira da sva dugovanja pevačima naplati.

- Marina je i te kako vodila računa o tome kome je prodala koji tekst, ko joj je i kada platio, sve je zapisivala godinama, maltene od kada je počela da piše. Za tu svesku znaju Futa i Laća, a kako čujem, njen sin ne želi da bilo kome oprosti ni jedan jedini dinar, jer zna koliko je Marinu bolelo to što je nisu ispoštovali, pogotovo što ti pevači koji su dužni nisu ni zvali da pitaju kako je i da li mogu na rate da joj isplate dug, iako su znali da joj treba za lečenje. Ona se mnogo nervirala oko tih dugovanja i nikad nije razumela kako neko bez srama može da se pravi blesav i da je čak ne pozove i izvini se. Pisala je ozbiljne hitove, na koje su svi ti pevači zgrnuli velike pare, a ostali su njoj dužni. Čim se malo stiša sve, možda posle 40 dana, Laća će da otvori svesku i da vidi na koji način da potraži sva ta dugovanja, sigurno je da će sve zvezde koje su dužne da tuži. Mnogim pevačima neće biti dobro, jer je spreman da javno iznese sve. Ukupan dug pevača je preko 90.000 evra. Koliko znam, jedan popularni folk pevač je ostao ozbiljno dužan i sa njim se dugo Marina ganjala, a tu je i jedna pevačica koja je od nje uzela čak četiri pesme, od kojih su dve ozbiljni hitovi i nikad nije platila - ispričao je izvor blizak Marininoj porodici za Svet i Skandal, pa dodao:

- Marina jeste napisala testament, čini mi se pre godinu dana, jer joj je zdravstveno stanje variralo, htela je da ode spokojna na onaj svet. Ne znam detalje, u testamentu se nalazi i njena zaostavština muzičkih dela. Još je rano za sve, jer je porodica jako utučena, žele da u miru pate i boluju za Marinom. Kasnije će rešavati pravne stvari. Znaju šta i kako treba da rade i Futa i Laća, jer je Marina noćima pričala sa njima i pripremala ih na njen odlazak - zaključuje izvor.

Foto: Printscreen instagram

Autor: redportal.rs

#Dug

#Dužnici

#Marina Tucaković

#estrada

#pevači