Uzecete jo 2 bustera kada vidite ovo 😨

U Studiji slučaja, nakon koje ćete poželeti da sebi date i jo 2 ili 3 više boostera vakcine, doktori su opisali redak slučaj muškarca koji je razvio sindrom tzv. nemirnog anusa nakon zaražavanja koronavirusom.

Muškarac u pitanju, star 77 godina, došao je u Tokijsku univerzitetsku bolnicu sa poprilično klasičnim simptomima COVID-19 - uključujuči kašalj i blagu temperaturu, nakon čega je testiran pozitivan na virus. Sledećih 10 dana držan je u bolnici na posmatranju.

Uprkos hospitalizaciji, njegov slučaj je lsaifikovan kao blagi oblik bolesti i nije mu bio potreban respirator. Ali, drugi detalji njegove bolesti su, tako reći, zanimljivi.

Kako je tim naveo u studiji:

Pre nego što se zarazio COVID-19, nikada nije imao nikakav problem u regionu anusa. Međut nekoliko nedelja nakon odlaska iz bolnice počeo je da oseća "nemir", duboki neprijatni osećaj u anusu, na oko 10 centimetra od perinealne regije.

Možda nikada pre niste čuli za sindrom nemirnog anusa, možda jeste za sindrom nemirnih nogu čiji je prvi ovde navedeni sindrom zli blizanac. Sa sindromom nemirnih nogu ljudi se nose sa neutoljivom potrebom da pomeraju svoje donje ektremitete, a ponekad i neobičan osećaj da vam nešto puže i gamiže po stopalima, listovima i butinama.

Muškarac se rvao sa konstantnim porivom da ide u WC, nakon čega osećaj ne bi nestao. Kao i kod sindroma nemirnih nogu, osećaj bi se poboljšao kada bi svoje telo podvrgnuo telesnim vežbama, ali bi nakon spavanja simptomi postali još gori. Njegov problem nemirnog anusa postao bi još gori tokom noći, ali je to uspevao da prebrodi uz upotrebu pilula za spavanje.

Kolonoskopija je pokazala da ništa ne fali rektumu čoveka osim unutrašnjih hemoroida, koji ne objašnjavaju ove simptome. Na kraju dijagnostikovana mu je suštinski verzija sindroma nemirnih nogu samo u regionu anusa. Sobzirom da su se simptomi pojavili posle zaražavanja koronom, dovedeni su u vezu sa bolešću.

Tim ne tvrdi da je uzrok 100% tačan. Vrlo je moguće da je čovek bio samo loše sreće pa je, i pored COVID-19, razvio i neuropsihijatrijski problem.

Autor: redportal.rs

#Anud

#COVID-19

#Nemirni

#corona

#korona

#koronavirus

#medicina