Kako su naveli iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, osoba se predstavlja kao svetogorski monah te pokušava prikupiti novčana sredstva i druge koristi

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska Srpske pravoslavne crkve izdala je saopštenje u kojem upozorava da trenutno Trebinjem i ostatkom Hercegovine ordinira osoba koja se lažno predstavlja kao monah.

Kako su naveli iz Eparhije, osoba se predstavlja kao svetogorski monah te pokušava prikupiti novčana sredstva i druge koristi.

- Proteklih dana osoba koja se u širem okruženju najčešće predstavlja kao svetogorski monah primećena je i na području Trebinja i Hercegovine, gde takođe lažnim predstavljanjem, dovodeći ljude u zabludu i simulirajući duhovne darove, nastoji prikupiti novčana sredstva i druge koristi - upozorili su iz Eparhije.

Takođe, potvrđeno je kako osoba koja se predstavlja kao svetogorski monah ne pripada Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

- Povodom toga, obaveštavamo vas da ova osoba ne pripada Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, a koliko je poznato, uopšte ni kliru naše Crkve, pa ni tvrdnje, povodi, ni saveti, na osnovu kojih nastoji ostvariti korist, nemaju nikakve veze s delatnostima Crkve. Stoga, uz nenasilno obraćanje i hrišćanski odnos, svaki vaš eventualni vid pomoći prema ovog čovjeku neka ne bude iz naivnosti i zbog obmanutosti, nego iz milosrđa, sažaljenja i ljubavi - saopšteno je iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Autor: redportal.rs

#Hercegovina

#Lažni monah

#Srpska pravoslavno crkva

#Trebinje