Osvojile 1. i 2. mesto

Tokom vikenda održan je 10. GAMBIT Banjaluka Grand Prix šahovski turnir za decu, a 1. i 2. mesto su osvojile Jona Aranđelović Rakas i Sofija Gavrilović iz Banjaluke, sa po 7,5 osvojenih poena ✨, piše portal Banjaluka.com.

- Ovim sjajnim rezultatom mlade šahistkinje su pokazale da u nadmetanjima uma na 64 crno-bela polja i te kako mogu biti uspešnije od dečaka. Treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Nikola Štula sa 7 poena - kazali su u GAMBIT-u.

Dodali su da je na ovom šahovskom turniru za decu odigrano ukupno 9 kola po švajcarskom sistemu uz tempo igre od 8 minuta po igraču za celu partiju +4 sekunde za svaki odigran potez ♟♟♟.

Istakli su da kompletne rezultate po kolima možete pogledati OVDE.

- Tri prvoplasirana takmičara su dobila na poklon medalje, diplome, a pobednik šampionski pehar. Prvih 9 učesnika je osvojilo specijalan šahovski izlet i učešće na simultanci iznenađenja van Banjaluke. Slatkišima su nagrađena i 2 najsrećnija učesnika Anastasija Banjac i Veljko Jokić, čiji su startni brojevi izvučeni na veoma zanimljiv i neobičan način. Za sve učesnike su bili obezbeđeni sendviči, sokovi i čokoladice na pauzi takmičenja - naveli su u GAMBIT-u.

Foto: GAMBIT Banjaluka/https://gambitbanjaluka.com/

GAMBIT Banjaluka Grand Prix je serija šahovskih turnira koja je počela 2019. godine, kada je odigrano prvih 9 takmičenja, a zbog poznatih razloga tokom 2020. godine nije nastavljena.

- Tokom mini-serije od 4 turnira do kraja 2021. godine biće sabirani osvojeni poeni i proglašeni te nagrađeni ukupni pobednici Grand Prix serije turnira. Direktor i glavni sudija takmičenja je bio FA,FI Nemanja Šipka uz kompjutersko parovanje sa programom Swiss Manager i rezultatima uživo na sajtu www.chess-results.com - naveli su u GAMBIT-u.

Istakli su da ono po čemu se GAMBIT Banjaluka izdvaja od svih ostalih šahovskih klubova u Republici Srpskoj su trojica mladih šahovskih sudija koji su vredno radili na današnjem turniru: Vladislav Pejić i Stefan Kondić - regionalne sudije, Vladan Pejić - klupski arbitar, a kojima je pomagao i Božidar Simić, takođe klupski sudija iz Banjaluke 😎.

- Na ovom i budućim turnirima GAMBIT-a želimo pružiti šansu mladim sudijama da stiču potrebno iskustvo i proširuju svoja stečena znanja kako bi u bliskoj budućnosti mogli dalje da napreduju u sudijskom pozivu - zaključili su u GAMBIT-u.

Foto: GAMBIT Banjaluka/https://gambitbanjaluka.com/

Autor: banjaluka.com

#BANJALUKA

#GAMBIT Banjaluka Grand Prix

#turnir

#šah